Cheb: Dočkají se chodci na Skalce i řidiči v centru (TV Západ)

Několik souběžně probíhajících či připravovaných projektu v Chebu pomůže jak chodcům, tak řidičům. Dlouhé roky zanedbané chodníky kolem nákupního centra na Skalce se konečně začaly opravovat.

dezinfekce

„Tak na sídlišti Skalka je naprosto tragický stav chodníků poblíž nákupního střediska. Rozhodli jsme se tam investovat a tyto chodníky zrenovovat,“ potvrdil starosta Chebu Antonín Jalovec.

Dosloužilý povrch, který je různorodého materiálu - beton, živice, kámen – bude nově složený ze zámkové betonové dlažby. Stavba vyjde na 3,6 milionu korun a hotovo by mělo být zhruba do konce prázdnin.

Oprav za 200 až 300 tisíc korun se dočká i povrch v centru města.

„Poté, co jsme se i díky výhradám opozice rozhodli odložit rekonstrukci Kamenné ulice, tak se uvolnila možnost přesměrovat naši iniciativu do ulice Jakubské, kde je výrazně propadlá dlažba a jsou tam velké problémy s podložím. Zvlášť když tam projíždějí třeba popelářské vozy. Takže tam dojde v příštích týdnech k vyrovnání povrchu. Stejně tak se vlastně mohou Chebané těšit na to, že se zrekonstruuje čtvrté rameno kruhového objezdu u Tesca. Zatím zde probíhá provizorní provoz. V blízké budoucnosti - během několika týdnů, tam dojde k obnovení celého povrchu,“ popsal Jalovec.

Stavba za 2,1 milionu korun obsahuje kromě výměny povrchy vozovky i změnu svislého dopravního značení pro komunikaci v běžném provozu. 

Další veřejná zakázka je oprava krytu vozovky v ulici Obrněné Brigády v Chebu od křižovatky s ulicí 26. dubna po ulici Hradební včetně křižovatky s ulicí Hradební a napojení Divadelního náměstí. Akce vyjde město na 2,3 milionu korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy