Cheb: Blíží se druhá etapa rekonstrukce ulice Mírová (TV Západ)

V nejbližších dnech má být dokončená první část rekonstrukce ulice Mírová v Chebu. Akce je naplánována na dvě etapy za celkovou cenu zhruba 27 milionů korun.

dezinfekce

Je zároveň jednou z posledních v rozsáhlém plánu oprav sídliště Spáleniště, jež byla zahájena před zhruba pěti lety. 

„Bude následovat etapa číslo dvě před domem pro seniory až k napojení s ulicí V Zahradách. Rekonstrukcí ulice Mírová přibude zhruba 60 parkovacích míst. V druhé etapě by mělo přibýt dalších asi 20 míst tím, že ulice bude rozšířena a budou zde zřízena nová kolmá stání,“ uvedla vedoucí odboru investic Marcela Nečekalová. 

Během rekonstrukce dochází k výměně povrchů a odvodnění komunikace. Kromě nových i původních parkovacích míst se počítá s obměnou veřejného osvětlení a opravami chodníků.

Pokračují také přípravy revitalizace největšího vnitrobloku na sídlišti. Jeho budoucí podoba byla v minulosti na dvou veřejných jednáních konzultována s občany.

„Kteří spíše preferovali zpevněné plochy a parkovací plochy oproti plochám zeleným nebo dětským hřištím. Takže zde budou asfaltové komunikace, dlážděná parkovací stání doplněná zelenými plochami s jemným ozeleněním,“ přiblížila 

První práce by se měly zahájit v příštím roce.  

„Projektová dokumentace na rekonstrukci vnitrobloku Spáleniště je již zadaná od loňského roku. Její dokončení by mělo být do roku letošního s tím, že v příštím roce je naplánovaná taková představba, demolice bývalé kotelny a příprava celého území na rekonstrukci vnitrobloku jako celek. V případě dostatečných finančních prostředků by stavba mohla být zahájena už v roce 2025,“ dodala Nečekalová. 

Spáleniště je nejstarší chebské panelové sídliště, které vzniklo na místě vypálených vojenských skladů po druhé světové válce. První domy zde začaly vyrůstat od roku 1959. Dokončeno bylo v roce 1962. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy