Česko - německá spolupráce chebských základních škol

Smlouvu o partnerství v pátek podepsaly dvě chebské a dvě německé základní školy. Cílem je především zdokonalení v cizím jazyce.

dezinfekce

V pátek slavnostně v obřadní síti chebské radnice podepsali zástupci dvou chebských a německých škol smlouvy o partnerství. Tohoto slavnostního aktu se zúčastnili i starostové partnerských měst.

Spolupráci 3. základní škola Cheb a Pestalozzi – Mittelschule Weiden a 4. základní škola Cheb a Markus-Gottwalt Mittelschule Eschenbach zahájily na podzim roku 2016. V rámci těchto aktivit jsou organizována, jak setkání učitelů, tak především žáků obou škol. Žákům se tak naskytuje příležitost zdokonalit se v cizím jazyce, navázat nové kontakty a přátelství. Poznat region partnerské země, její zvláštnosti, zvyky a kulturu, rozvíjet mezilidské vztahy, vzájemnou spolupráci a solidaritu. Učitelé tímto mají možnost předávat si zkušenosti, proniknout do vzdělávacího systému jiné země nebo najít novou inspiraci pro svou výchovně vzdělávací činnost.

Školy se v loňském roce zapojily i do projektu Kulturní jaro ve spolupráci s Centrem Bavaria Bohemia. Více o akci naleznete na stránkách zde.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy