Březová: Krimifest 2019 bude letos opět s bohatou nabídkou

Již od 6. listopadu bude v Březové zahájen další ročník festivalu kriminálních filmů a prevence kriminality tzv. KRIMIFEST BŘEZOVÁ 2019. Jeho součástí bude i letos kromě filmové části festivalu bohatý doprovodný program, kterému bude vévodit benefiční koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR. Tím celý pětidenní festival odstartuje.

dezinfekce

Kromě filmů s krimi tématikou a již zmíněného benefičního koncertu oblíbeného hudebního tělesa chystá pořadatel město Březová i několik novinek.

„Jsme rádi, že se nám i pro letošek podařilo dojednat pokračující spolupráci s Policií ČR, konkrétně s Krajským ředitelstvím Karlovarského kraje a s Územním odborem Sokolov. Získali jsme také pro celý festival záštitu od Policejního prezidenta ČR. Novinkou pro letošní rok je i nová spolupráce s Kriminalistickým ústavem Policie České republiky, který pro návštěvníky z řad škol a široké veřejnosti připraví zajímavou antropologickou výstavu s názvem Sběratelé kostí. Ta bude přístupná po dobu festivalu dle zveřejněných otvíracích hodin. Dalším novým bodem programu bude Koncert filmových melodií, který bude celý festival zakončovat, konkrétně v neděli 10. listopadu. Během koncertu, na němž vystoupí orchestr ZUŠ band Horní Slavkov a Loket pod vedením Marka Rothbauera a pěvecké sbory ZUŠ Choir Melodie ze ZUŠ Horní Slavkov a Harmonie Kraslice ze ZUŠ Kraslice pod vedením Mgr. Ivety Poslední, zazní řada známých domácích i zahraničních písní z filmů a pohádek. U některých písní bude navíc program doplněn o promítání video sekvencí z filmů,“ láká diváky na zajímavé chystané novinky vedoucí Kulturního domu a zástupce hlavního pořadatele Michal Bedeč.

Neméně zajímavým dnem festivalu bude také pátek 8. listopadu, kdy dopoledne bude patřit programu Policie ČR pro základní a střední školy z regionu. Kromě dynamických ukázek ze života Policie, přednášek a již zmíněné antropologické výstavy se děti dočkají i výstavy policejních vozidel a techniky. A nabídka bude pokračovat i večer, tentokrát půjde o návštěvu známé české herecké osobnosti.

„Na pátek večer jsme pro návštěvníky festivalu připravili lahůdku v podobně besedy s jedním z nejoblíbenějších českých herců současnosti Ondřejem Vetchým. Kromě jiného bude tématem talk-show i úspěšný český krimi film z roku 2012 Příběh kmotra, ve kterém Ondřej exceloval v hlavní roli. A právě promítnutí tohoto filmu v kině Admira na samotnou besedu následně naváže,“ prozradil Michal Bedeč.

Mezinárodní KRIMIFEST, který by se dal charakterizovat jako Festival kriminálních filmů nebo Festival prevence kriminality, letos slaví již 19 let své existence na území České republiky. Za tuto dobu jej hostilo hned několik českých měst, od Havlíčkova Brodu po nedaleký Chodov či Černošice u řeky Berounky. V Březové u Sokolova se KRIMIFEST usídlil od roku 2016, kdy se zde uskutečnil tzv. nultý ročník. V roce 2017 město v tradici pokračovalo a uspořádalo již plnohodnotný ročník, tentokrát i ve spolupráci s Policií ČR – Krajským ředitelstvím Karlovarského kraje. Během něj nabídlo návštěvníkům nejen filmová promítání, ale také bohatý doprovodný program, který navštívilo celkem přes 700 lidí.  


Zdroj: Jana Gogová, Asistentka vedoucího KD a MFC Březová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy