Baník veze vítězství z Chrudimi. Poprvé za tři body

Po pěti kolech Fortuna:Národní Ligy, ve kterých se baníkovci tří bodů nedočkali, to konečně vyšlo. V utkání 6. kola se Baník představil v Chrudimi. Z východu Čech vezou baníkovci vítězství 2:1 díky dvěma zásahům Jana Kosaka, z nichž jeden byl nakonec vyhodnocen jako vlastní gól.

dezinfekce

Ze začátku sobotního utkání to byli hráči Baníku, kteří byli aktivnější a snažili se tvořit hru. První velkou šanci si baníkovci připsali ve 12. minutě, kdy po Vávrovo centru zakončoval hlavou Jakub Dvořák, jehož pokus však domácí brankář Mrázek zneškodnil. Chrudim se musela soustředit především na defenzivní činnost, protože Baník svému soupeři balon příliš nepůjčoval. Aktivita a nasazení se hostům vyplatila ve 24. minutě, kdy se individuální akcí po pravé straně blýskl Jan Kosak a svůj průnik i za přispění chybujících domácích obránců dostal do branky. Střelcem prvního sokolovského gólu byl nakonec označen domácí Drahoš. Baník tak vedl 1:0!

Vše směřovalo k tomu, že Baník poločasové vedení udrží. Ovšem ve 43. minutě fauloval Mejdr pronikajícího Rybičku těsně před pokutovým územím za žlutou kartu a nabídl tak domácím výhodu nebezpečné standardky. Tu zahrával Ondřej Kesner, který mířil přesně a ranou do šibenice vyrovnal. Krátce poté ještě další žlutou viděl Vojtěch Machek a první poločas tak skončil nerozhodně.

I nástup do druhé části zápasu se nesl v jasném znamení. A sice převahy baníkovců. Ty mohl v 50. minutě poslat zpět do vedení Stanislav Vávra, který ale svoje nadějné sólo zakončil jen přízemní střelou, se kterou si brankář Chrudimi poradil. O necelých deset minut později se ale baníkovci mohli znovu radovat.

V 59. minutě přišel do vápna domácích centr, který našel Honzu Kosaka a sokolovský snajpr se střelou z první nemýlil – 2:1 pro Baník! Poté, co hosté vrátili vedení, dařilo se jim chrudimskou snahu držet zkrátka, naopak sami často drželi balon na své útočné polovině. Patnáct minut před koncem se sokolovská lavička rozhodla vyztužit obranný val, kdy útočníka Vašíčka nahradil zadák Adam Čihák. V samém závěru se domácí málem dočkali vyrovnání, kdy Froněk mířil těsně vedle.


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 27.08.2018 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy