Ašsko: Ujížděl policistům. Následně se dal, i přes varovný výstřel, na útěk

V současné době je zmíněný muž ve vazbě, kam ho poslal Okresní soud v Chebu poté, co po dalším podnětu kriminalistů podal státní zástupce návrh na vzetí obviněného do vazby.

dezinfekce

V současné době je zmíněný muž již ve vazbě, kam ho poslal Okresní soud v Chebu poté, co po dalším podnětu kriminalistů podal státní zástupce návrh na vzetí obviněného do vazby. Chebští kriminalisté totiž muže obvinili ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Jednatřicetiletého muže si dne 14. května v brzkých ranních hodinách ve vozidle značky Opel všimla při jízdě ve městě Aš policejní hlídka. Vzhledem k tomu, že policisté věděli, že uvedené vozidlo užívají osoby, které se v minulosti dopouštěly trestné činnosti, rozhodli se ho za použití zvláštního výstražného světelného a zvukového zařízení společně s nápisem „Stop Policie“, zastavit. Místo toho, aby muž sešlápl brzdový pedál, přidal na rychlosti a hlídce se snažil ujet. Z Aše pokračoval přes obce Krásná a Štítary, kde vyjel mimo vozovku a poškodil nejen vozidlo, ale také dřevěný sloupek elektrického ohradníku, který přerazil. V tu chvíli vystoupil z vozidla a začal před policisty utíkat.

Při jeho útěku jeden z policistů použil varovný výstřel, ale ani to muže nezastavilo a schoval se do přilehlého lesa, kam hlídka z důvodu své bezpečnosti a vzhledem k tomu, aby neporušila pachové stopy, již nešla. Les však střežila a zavolala si na pomoc psovoda se služebním psem. A právě ten řidiče vypátral ukrytého v prohlubni pod kamenem vyvráceného stromu. Služební psovod společně s hlídkou Obvodního oddělení Aš pak muže zadrželi.

Posléze zjistili, že muž měl k ujíždění a útěku důvod. Má totiž vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2020. Navíc u něj byla nalezena při bezpečnostní prohlídce bílá krystalická látka, která byla zaslána na expertízu, a ještě k tomu policisté muže vyzvali, aby se podrobil zkoušce na přítomnost návykových látek. Ten vykazoval pozitivní hodnoty na látku amphetamin/metamphetamin.

Nyní mu za výše uvedené přečiny hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

nprap. Bc. Michal Žáček


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy