Ašsko: Střet osobního vozidla s vlakem z pohledu policie

Škoda, která měla vzniknout dopravní nehodou, byla předběžně vyčíslena na částku 150 000 korun.

dezinfekce

Chebští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti, kterého se měl dopustit čtyřiasedmdesátiletý muž ze Spolkové republiky Německo.

Trestného činu se měl muž dopustit tím, že dne 21. července 2017 v dopoledních hodinách vjel s osobním vozidlem značky Peugeot na železniční přejezd mezi obcemi Vojtanov a Hazlov, i přes to, že na světelné signalizaci byla dána výstraha červenými střídavě přerušovanými světly se zvukem zvonku. Na přejezdu se vozidlo střetlo s jedoucím vlakem, ve kterém bylo jedenáct cestujících. O této nehodě jsme vás informovali zdezde.

Při dopravní nehodě nedošlo k vykolejení vlaku ani zranění žádného z cestujících. Došlo ke zranění spolujezdkyně z osobního vozidla, která byla na místě ošetřena Zdravotnickou záchrannou službou a následně převezena k leteckému transportu do Spolkové republiky Německo. Policisté na místě přítomnost alkoholu u řidiče i strojvedoucího vyloučili provedenou dechovou zkouškou.

Škoda, která měla vzniknout dopravní nehodou, byla předběžně vyčíslena na částku 150 000 korun.

Věc nadále zůstává v šetření kriminalistů z Chebu. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody šest měsíců až pět roků nebo zákaz činnosti.

prap. Bc. Daniel Dvořák

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy