Aš: Zastupitelé dali zelenou zřízení služby Seniorbus

Informace ze zasedání Zastupitelstva města Aše, konaného dne 30. 8. 2017

dezinfekce

Srpnové zasedání bylo tentokrát poměrně krátké. K projednání bylo jen sedmnáct bodů programu. V části věnované kontrole plnění usnesení se zastupitelé věnovali práci destinační agentury pro Karlovarský kraj, z.s. a spolku Živý kraj. Požadována byla zpráva o činnosti spolku, v němž je účastno i město Aš a na jeho aktivity finančně přispívá. Destinační agentura, která působí v oblasti cestovního ruchu, zastupitelstvu poskytla výroční zprávu za rok 2016.

Zastupitelstvo schválilo rozbor hospodaření města Aše za první pololetí roku 2017, včetně přehledu pohledávek. Z rozboru vyplývá, že příjmy města jsou plněny na 64 %, výdaje čerpány z 29 %. Celková výše dosud nevymožených pohledávek činí 16,5 miliónu korun.

Zastupitelé vzali na vědomí zprávu o stavu a průběhu investičních akcí za 1. pololetí roku 2017 a přípravách investičních akcí na pololetí druhé. Zde se jedná o dlouhý seznam staveb už hotových či právě realizovaných (např. přelivná hrana rybníku Vernéřov, rekonstrukce chodníků Šaldova, stavební úpravy v Klubu důchodců, stavba umělecké školy v objektu KC LaRitma, atd.), investic v oblasti kultury, cestovního ruchu, aj., a připravovaných projektových dokumentací.

Zastupitelstvo města schválilo přípravu zadání projektové dokumentace na rekonstrukce objektů v Nedbalově ulici. Týká se objektů ubytovny, které byly schváleny k odkoupení od Karlovarského kraje. PD bude řešit rekonstrukci budov za účelem snížení jejich energetické náročnosti a zřízení státem podporovaného bydlení. Předpokládá se, že rekonstrukce v Nedbalově přijde na cca 20 miliónů korun. O ubytovně jsme vás již informovali zde

Zastupitelé dali zelenou zřízení služby Seniorbus. Podle schválené varianty bude Seniorbus sloužit k přepravě seniorů a osob zdravotně postižených za účelem přepravy k lékaři, k jednání na úřadech, za nákupy, apod. Služba má zahájit činnost od 1. 1. 2018. Zakoupen bude minibus v předpokládané ceně 800 tisíc korun. Vytíženost dopravního prostředku má zajistit také přeprava osob na různé akce. Dle schválených parametrů budou službu provozovat pracovníci zařazení pod městskou policii, cena jízdného po městě bude činit 20 Kč, z okolních obcí do Aše 25 Kč. Službu budou moci využívat jen klienti, vybaveni průkazy, které vystaví odbor sociálních věcí a zdravotnictví. O tom, že město uvažuje o zavedení Seniorbusu jsme vás informovali zde

Zastupitelé na tomto zasedání vzali na vědomí hodnocení studií na stavbu nového zázemí fotbalového stadionu Střelnice - více zde.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy