Aš: Nové zázemí pro fotbalisty vyjde na téměř 20 milionů

Zastupitelstvo města Aše po projednání vzalo na vědomí výsledek hodnocení studií na zázemí fotbalového stadionu Střelnice. Tolik usnesení ze zasedání ZM ze dne 30. srpna 2017, týkající se záměru vybudovat nové zázemí pro sportovce na fotbalovém stadionu Střelnice v Aši.

dezinfekce

Ve hře byly návrhy ze tří oslovených projekčních kanceláří, které posuzovala devítičlenná komise se zastoupením členů fotbalového oddílu, zastupitelů a odborníků. Komise se nakonec jednoznačně shodla na tom, že projektovou dokumentaci zázemí fotbalového stadionu pro stavební povolení a provedení stavby zpracuje Ateliér Koncept, jehož studie posuzující zaujala moderním a neobvyklým pojetím.

„Na základě výsledku výběru bude nyní s autorem uzavřena smlouva, a pokud vše půjde dobře, mohlo by se začít stavět v příštím roce a objekt fotbalistům předat v roce 2019. Předpokládané stavební náklady činí cca 20 mil Kč,“ uvedl starosta města Dalibor Blažek.

Impulsem k modernizaci fotbalového stadionu na Střelnici byly stížnosti rodičů malých sportovců na neutěšený stav šaten a dalšího zázemí. Situaci řešila rada města už v prosinci 2016, kdy přijala usnesení, které opravňovalo starostu jednat s TJ Jiskra Aš, která byla tehdy vlastníkem tohoto zázemí. S TJ se město posléze dohodlo a došlo tak k převodu majetku, tedy šaten, klubovny a tribuny na město Aš. Tento převod umožňuje do sportoviště investovat městské prostředky.

Nyní byl učiněn první krok v podobě soutěže o vítěznou studii a zadání zpracování vlastní projektové dokumentace, podle níž se zázemí fotbalového stadionu vybuduje. 


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy