Aš: Služební pes Garrit byl opět úspěšný

Služební pes Garrit se svým policejní psovodem mají za sebou další úspěch. Dne 14. prosince 2018 krátce po půlnoci byl policejní psovod se svým služebním psem Garritem vyslán operačním důstojníkem do Aše.

dezinfekce

Zde měla být v ulici Příkrá krátce před půlnocí okradena žena. Neznámý pachatel jí měl strhnout kabelku z ramene a utéct s ní pryč. V kabelce se měl nacházet mobilní telefon, pouzdro s dioptrickými brýlemi, peněženka s finanční hotovostí a osobními doklady a další věci.

Po zjištění prvotních informací psovod se služebním psem propátrávali místo činu a jeho okolí. Poblíž lesoparku Garrit označil odhozený předmět, kdy se jednalo o odcizené pouzdro s dioptrickými brýlemi. Následně pokračovali dál po panelové cestě lesoparkem a Garrit cca po 50 metrech označil další předmět, a to odhozenou kabelku. O dalších 20 metrů dál označil i odcizenou peněženku. Následně všechny tři místa nálezu zajistil a  ohledal policejní technik.

Práce policejních psovodů a jejich čtyřnohých parťáků je velmi záslužná. Za jejich úspěchy se skrývají nekonečné hodiny práce a výcviku.


nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy