Aš: Rada města schválila pronájem mobilního měřiče rychlosti

Informace ze schůze Rady města Aše, konané dne 13. srpna 2018.

dezinfekce

Úvod schůze, na jejímž programu bylo k projednání 50 bodů, jako vždy obstarala kontrola plnění dřívějších usnesení. Jedním z témat této části byla navrhovaná opatření k ochraně parku v Komenského ulici před vandalismem, spočívající v umístění kamerového systému.

Rada města schválila přijetí daru ve výši 70 tisíc korun od společnosti ŠKODA AUTO. Společnost městu peníze, za které se nakoupí zeleň do sídliště Tesařská, Mírová, poskytla v rámci svého projektu “Za každé prodané auto Škoda v ČR zasazený strom.“ Město v nedávné době zakoupilo tři automobily Škoda.

Rada města schválila prodloužení termínu realizace stavby dvou parkovišť v Mírové a Tesařské ulici, včetně úprav okolí, do 31. října 2018 a pověřila starostu města k podpisu dodatku č. 1 smlouvy se zhotovitelem, společností STAMOZA Cheb. Prodloužení termínu v tomto případě nesouvisí se stavební částí, která byla dokončena s měsíčním předstihem a obě parkoviště už byla předána do užívání, ale jen s výsadbou zeleně, která je v tomto extrémně suchém letním období nevhodná a 19 stromů a 222 keřů se vysadí až na podzim.

Rada města Aše doporučila zastupitelstvu schválit realizaci investiční akce „Park historie Aš“ v roce 2019 a uložila odboru správy majetku a investic vypsat ještě v tomto roce výběrové řízení na zhotovitele stavby. Na revitalizaci parku, který se nachází mezi radnicí a Okružní ulicí, získalo měst Aš evropskou dotaci ve výši cca 1,5 miliónu Euro.

Rada města po projednání doporučila zastupitelstvu vzít na vědomí závěrečnou zprávu loni realizované investiční akce “ Rekonstrukce chodníků ulic Šaldova a Janáčkova Aš“.  Ve zprávě se mj. uvádí celkové náklady, které činily 11,5 miliónu korun. Záruka za stavební dílo je do prosince roku 2022.

Rada města nedoporučila zastupitelstvu schválit změnu obsluhy Pošty 2. Česká pošta, a.s. městu nabídla převzetí poštovní pobočky na Hlavní ulici formou projektu „Pošta Partner.“ Rada města tuto spolupráci odmítla s poukazem na rizika (předpokládaná odměna nedosahuje ani 50 % předpokládaných nákladů na provoz pobočky a nutné by bylo převzetí personální odpovědnosti za služby, se kterými nemá město zkušenosti).

Oprava komunikací v ulicích Luční a v Mokřinách (spojka mezi Chebskou ulicí a křižovatkou u bývalé školy) se protáhne. Rada města schválila prodloužení termínu dokončení oprav do 30. 9. Zhotovitel svou žádost odůvodnil prováděním oprav vodovodních uzávěrů ze strany objednatele v Luční ulici a mj. také ztížením plynulé dodávky asfaltobetonových směsí v důsledku probíhajícího dopravního omezení na silnici mezi Chebem a Aší.

Ašští tenisté budou mít ve svém areálu nový zdroj vody. Na základě žádosti bylo schváleno vybudování vrtané studny pro tenisový areál. Současný zdroj je mimo areál, a to v poměrně velké vzdálenosti, potrubí vede přes soukromé pozemky a kvůli převýšení se voda musí do areálu přečerpávat. Náklady jsou odhadovány na cca 200 tisíc korun.

Rada města Aše schválila vyhlášení výběrového řízení na nájemce a provozovatele kavárny – baru v Kulturním centru LaRitma  a uložila odboru školství, kultury a sportu zveřejnit výběrové řízení.

Žáci ZUŠ Roberta Schumanna vystoupí v září v rámci Kulturního léta Senátu ve Valdštejnské zahradě. Rada města v této souvislosti škole schválila účelovou dotaci 15 tisíc korun na dopravu účinkujících do Prahy a zpět.

Rada města schválila pronájem mobilního měřiče rychlosti na dobu 7 dnů, dle nabídky spol. Gomex, a uložila řídícímu městské policie provést zmapování vybrané lokality. Toto usnesení souvisí se stížnostmi občanů Doubravy na nedodržování limitu rychlosti jízdy vozidel, která je v této obci max. 30 km/hod. Pronajatým mobilním laserovým měřičem zde, ale i jinde, bude městská policie měřit rychlost jízdy a výstup z přístroje bude podkladem pro správní řízení s pachateli dopravních přestupků.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy