Aš: Parkoviště v sídlišti Mírová a v ulici Tesařské jsou prakticky dokončena

Stavba dvou parkovišť v sídlišti Tesařská a Mírová se blíží k závěru. V Mírové je dokončováno parkoviště s kapacitou 12 míst, v Tesařské ulici, podél bývalého Lidového domu, bude občanům k dispozici dalších 19 kolmých parkovacích stání, včetně jednoho vyhrazeného pro osoby s tělesným postižením.

dezinfekce

Projekt počítá také s novou dešťovou kanalizací, novým veřejným osvětlením a chodníky. Stavbu provádí společnost STAMOZA Cheb.

Rekonstrukce části sídliště se dotkla také veřejné zeleně. Už loni tu byly pokáceny vzrostlé modříny, javory a jasany. Místo nich je navržena výsadba nových stromů menšího vzrůstu a výsadba keřů. Záměrem je vytvořit zelenou clonu mezi parkovištěm u Lidového domu a pěší komunikací. Vysazeno bude 19 ks stromů (javory a jasany) a 222 ks keřů a nižších dřevin (habr, pámelník, ptačí zob atp.).

Stavba bude dokončena s cca měsíčním předstihem oproti smlouvě o dílo (31. 8. 2018), z čehož vyplývá, že sázet by se mělo v letním období. Toto období je ale pro dřeviny krajně nevhodné a s velkou pravděpodobností by docházelo k jejich zasychání a odumření. Navrženo tedy bude, aby se výsadba stromů a keřů přesunula do podzimu. Vzhledem ke smluvním podmínkám realizace stavby bude proto nutné tuto změnu provést dodatkem ve smlouvě o dílo. Na nejbližší schůzi rady města bude oddělením investic navrženo posunutí termínu dokončení stavby do 31. 10. 2018 s tím, že parkoviště a chodníky by veřejnost mohla využívat už po jejich dokončení.


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy