Aš: Nová ZUŠ je před dokončením

Přeměna dosud nezrekonstruované části objektu Kulturního centra LaRitma na zázemí pro základní uměleckou školu se blíží do svého závěru. Původně měla být celá stavba dokončena už k 31. květnu, usnesením rady města byl nedávno termín prodloužen o dva měsíce, t.j. do 31. července 2018 s tím, že vnitřní úpravy školy se dodělají do konce května, nejbližší okolí do konce června a pozemek mezi školou a Saskou ulicí do konce července.

dezinfekce

Termín chystaného přestěhování školy ze Šaldovy ulice se nemění, nový školní rok bude tedy zahájen v nových prostorách. 

Škola bude využívat čtyři podlaží, v nejvyšším patře je například koncertní a baletní sál a učebny výtvarného oboru, o patro níž pak třídy oboru hudebního a multimediálního. Ve sklepních prostorách se chystá učebna pro výuku hry na bicí. Výmalba ve třídách je v bílé barvě, přičemž výrazně barevné budou chodby v jednotlivých podlažích.

Dodělává se také přístavba s vchodem do nové školy, kde je nyní pokládána dlažba, provádí se tu omítky a dokončovány jsou úpravy zastřešení.

Nejvíce práce zbývá v okolním terénu, kde jsou z prefabrikátů sestavovány opěrné zdi, po obvodu svažitého parčíku se staví nový chodník, připravován je terén pro montáž centrálního schodiště. Stavbu provádí společnost RMC STAVBY Cheb.

Základní umělecká škola v Aši v současné době sídlí v budově v Šaldově ulici. Ve školním roce 2017/2018 bylo do školy přijato 530 žáků, z  toho 277 do hudebního oboru a 253 do nehudebních oborů. Na škole vyučuje od září 2017 27 pedagogů, působí zde také 4 nepedagogičtí pracovníci.


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy