Aš: Největší investice Příbramská-Mikulášská se nejspíše posune na 2018

Na profilu jedné z Ašských skupin vložil příspěvek starosta města Dalibor Blažek. V něm reaguje na informaci…

dezinfekce



Na profilu jedné z Ašských skupin vložil příspěvek starosta města Dalibor Blažek. V něm reaguje na informaci ohledně přeložek vedení elektro. Ohrožena je proto největtší letošní investice do sídliště Příbramská-Mikulášská.

„Při dokončování projektové dokumentace v prosinci 2016 nás překvapil projektant sdělením, že bude nutné v rámci prací udělat 7 přeložek vedení ČEZ. Tím vyvstal obrovský časový problém, protože ČEZ si své přeložky sám projektuje, sám zadává a sám realizuje, což se nedá stihnout tak, aby nebyl ohrožen termín dokončení nejpozději v říjnu 2017,“ uvedl Blažek.

Takto velké sídliště by pak muselo fungovat jako staveniště po dlouhou dobu, a to by se místním určitě nelíbilo.

„Proto budeme navrhovat zastupitelstvu přeložení této investice na rok 2018 s tím, že by se vysoutěžil zhotovitel v tomto roce a práce by mohly začít co nejdříve na jaře. Finančně tato investice představuje částku přesahující 60 mil. Kč. Jako náhradní připravené investiční akce budeme navrhovat revitalizaci vnitrobloku Tesařská-Mírová-Šumavská, dokončení ploch pro parkování u sportovní haly v Geipelově ulici a velkou akci, kterou je vybudování ZUŠ v objektu LaRitmy a úpravu jejího okolí. Nemění se naplánovaný projekt rekonstrukce komunikací Šaldova a Janáčkova, kde jsou již vysoutěženi zhotovitelé. Finanční podíl města na chodnících, parkovacích zálivech, veřejném osvětlení je cca 11 mil Kč a práce by měli začít přibližně v dubnu,“ doplnil info o investicích starosta Blažek.

Město chtělo v letošním roce proinvestovat celkem okolo 60 milionů korun.

zdroj: FB Město Aš lidem #Aš #investice #ČEZ #přeložky #posunutí #Příbramská #Mikulášská



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 19.01.2017 11:30



0 +
 

Hlavní zprávy