Aš: Na vrchu Háj se poprvé uskutečnil Festival-Mediaval CZ

Ve dnech 1. a 2. září 2018 se v areálu autokempu na vrchu Háj v Aši poprvé uskutečnil festival středověké hudby s názvem Festival-Mediaval CZ. Organizátorem tohoto festivalu byla německá společnost Festival – Mediaval GmbH ve spolupráci s městem Aš a KC LaRitma.

dezinfekce

Tento festival, který se již 10 let pravidelně koná v sousedním Selbu, se postupně stal vůbec největším festivalem tohoto zaměření v Evropě. Poprvé tak díky spolupráci města s organizátory vystoupily i v Aši špičkové kapely zaměřené na středověkou hudbu, jako například holandská Omnia, rakouská Celtica, polská Kroke či třeba česká Euphorica nebo Bran. Škoda jen, že takto atraktivní program nepřilákal větší počet návštěvníků.

Následující víkend od 6.-9.9. 2018 bude Festival – Mediaval již pojedenácté v sousedním Selbu a měl by nabídnout to nejlepší, co za posledních 10 let bylo v Selbu k vidění. Občané Aše mohou využít slevy a stejně jako občané Selbu mají při předložení občanského průkazu možnost zakoupit vstupenky za výhodnější cenu.

Více informací o festivalu v Selbu najdete na webu zde.


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy