Aš: Město řeší co s chátrajícími budovami, jedna již ohrožuje okolí (TV Západ)

Město Aš podobně jako jiná sídla řeší potíže s chátrajícími budovami, které nejsou v jeho majetku, a nemůže je tedy opravit. Aktuálně jsou v pohraničním městě dva objekty, které na kráse svému okolí nepřidají.

dezinfekce

„Město má v současné době dva problémy. Jeden s restaurací u Žabáka, která je dnes opuštěna. Majitel je v insolvenci. Dřevostavbu nyní využívají bezdomovci a různé závadové skupiny, které tam přebývají. Zvažovali jsme, jak tento problém vyřešit. Jednou z těch variant by bylo i odkoupení objektu - zbourání, vyčištění a nabídnutí pozemku ke stavbě rodinných domků. V tuto chvíli ale realitní kancelář nabízí tento pozemek a jedná s některým z ašských podnikatelů. Pokud by tato jednání vedla k cíli, tak by to pro nás bylo nejlepší řešení, aby do toho nemuselo vstupovat město a aby si to koupil někdo, kdo tam bude razit svůj zájem. Horší je to s hotelem Lev, který je v centru města. Hotel chátrá. Dnes z něho na chodníky padají kusy střechy. Hledáme cestu, jak tento problém vyřešit. Samotná města mají těch kompetencí velmi málo. Jednat může maximálně stavební úřad. Ale i ten je svázán stavebním zákonem. V tuto chvíli stavební úřad, pokud vím, udělil majiteli pokutu. Město Aš na své náklady provedlo zajištění městského chodníku pod objektem, aby nedošlo ke zranění. Uvidíme, jak se celá situace bude vyvíjet dál. Zatím ale s majitelem není žádná rozumná řeč,“ posteskl si starosta Aše Dalibor Blažek.

Další možností je, aby město prostřednictvím stavebního úřadu zajistilo objekt, aby neohrožoval své okolí.

„To by mohl udělat stavební úřad, který má k tomuto kompetenci. Město Aš by mohlo uvolnit peníze na to, aby exekutorem stanovená firma provedla nějaké zásahy. Teď nemluvím o rekonstrukci, ale o zabezpečení, aby objekt neohrožoval. Exekutor by potom ty peníze vymáhal. Je to krajní řešení, ale je to řešení, které by nám možná v tom krajním případě pomohlo ochránit lidi, kteří chodí pod tím hotelem,“ dodal Blažek.

V blízkosti hotelu se nachází areál gymnázia. Studenti musejí obcházet uzavřený chodník, který je pod hotelem.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy