2009 - Další fáze oprav ulic v okolí Palackého (TV Západ)

Projekt úprav komunikací ve městě Chebu zahrnující ulice Palackého, Riegerovu, Obětí nacismu a přilehlé vnitrobloky postupuje do další fáze. Nyní je dokončena revitalizace ulice Palackého. Na ploše téměř 3 tisíc metrů čtverečních vznikla nová parkovací místa, byla rozšířena vozovka a provedeny další potřebné úpravy.

dezinfekce

„Nyní se bude zahajovat vlastní rekonstrukce vnitrobloků - Krátká, Nová, Palackého čili vnitrobloku za ulicí Palackého, která by měla být dokončena do podzimu letošního roku,“ uvedl Miroslav Plevný, místostarosta Chebu.

Ve vnitrobloku jsou mj. zahrádky, které zůstanou bez úprav. Řešit se budou dvě nová parkoviště s podélným stáním, komunikace pro pěší i cyklisty a sadové úpravy. Okolo 50 parkovacích míst bude rezidentního typu pro obyvatele okolních domů. 

„S dalšími akcemi z celého tohoto většího projektu se bude pokračovat až v roce 2010, a to je především rekonstrukce ulice Riegerovy – v celém rozsahu, od kruhového objezdu u nádraží až po křižovatku s ulicí Dyleňská, Příkopní, tzn. po modrý věžák,“ dodal Plevný. 

V Riegerově ulici se kromě parkování budou řešit i úpravy chodníků a zastávek městské hromadné dopravy. V příštím roce by měla být z větší části realizována i rekonstrukce ulice Obětí nacismu před 6. ZŠ a bazénem. Rozpočet celé akce úprav komunikací je přes 53 milionů. Přičemž 85 % poskytne evropský fond pro regionální rozvoj. O zbytek se rovným dílem podílí městský rozpočet.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy