2009 – Cheb: Zájemci o pozemky v průmyslovém parku (3862) (TV Západ)

Do chebského zastupitelstva míří materiál ohledně procesu schvalování lokalizace zájemců o pozemky v chebském průmyslovém parku. Jedná se o první formální krok, kdy je zájemci přislíben určitý pozemek. Zatím se jedná ještě o první etapu, kde město nabízí zbylé parcely.

dezinfekce

„Jsou to vesměs pozemky, které byly původně zasmluvněny, ovšem z různých důvodů některé firmy od smluv odstoupily nebo je nedodržely a smlouvy byly vypovězeny,“ vysvětlil místostarosta Miroslav Plevný.

Vzhledem k probíhajícímu hospodářskému útlumu město nepředpokládá žádného velkého investora, protože mnoho velkých firem razantně omezuje investice. 

„Ale možná o to zajímavější je, že oproti minulosti se objevuje větší počet, dalo by se říci, tuzemských čili českých zájemců o plochy v průmyslovém parku. Jedná se o menší české firmy, které mají zájem o menší pozemky, řádově do jednoho hektaru,“ dodal místostarosta. 

Město tak jedná se zájemci o školící středisko, zázemí firmy spojené s logistikou, provozovateli skladovacích prostor, ale také výrobními podniky s řádově několika desítkami zaměstnanců. Druhá etapa průmyslového parku je zatím ve fázi dokončování projektové dokumentace. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy