2009 – Cheb: Kanoisté hodlají postavit nové zázemí (3887) (TV Západ)

O přehradě Skalka u Chebu se v poslední době mluví především kvůli snaze o likvidaci sinic. Agresivní organismy znemožňují koupání většinou po celou dobu letní sezony. Kanoisté z klubu Eska Cheb, který sídlí na břehu přehrady, nejsou také nadšeni trénováním na nevábné hladině. Není to však jediný problém, který sportovci řeší. Jejich zastaralé zázemí je ve stavu, kdy v podstatě znemožňuje regulérní tréninkové nasazení. Kanoisté přitom nejsou jediní, kdo areál využívá.

dezinfekce

„Tady má zázemí převážně rychlostní kanoistika, ale jako tělovýchovná jednota Eska Cheb ještě sdružujeme cyklisty, lukostřelce, sport pro všechny a vodní turisty,“ vyjmenovala předsedkyně TJ Eska Cheb Šárka Borkovcová. 

Oddíl rychlostní kanoistiky, který je jediný v kraji, nemůže trénovat celoročně. Na vině jsou nevyhovující podmínky ve staré budově. Proto hodlají sportovci vybudovat nové zázemí v hodnotě okolo 8 milionů korun.

„V nové budově bude sauna, posilovna, klubovna a technické zázemí,“ dodala. 

Město Cheb již vyčlenilo ze svého rozpočtu částku 100 tisíc korun na projektovou dokumentaci. Oddíl nyní žádá Ministerstvo školství o dotaci, která by měla pokrýt 70 procent nákladů na výstavbu, zároveň by město přispělo na stavbu zbylými 30 procenty. Klub si od modernizace areálu slibuje zvýšení zájmu o kanoistiku mezi dětmi. Také ušetří za pronájmy posiloven a malých tělocvičen v zimních měsících. Nevytápěné prostory  v dožívající budově jim přitom zkracují tréninkovou sezonu.  

„Jakmile začne být zima, tak není možné zde být. I když klimatické podmínky venku umožňují jezdit na vodě, tak my se vrátíme z tréninku a nemáme možnost se zahřát. Takže sezona začíná, když začne být kolem 10, 15 stupňů a zrovna tak i končí, což je nějakých 4 – 5 měsíců v roce, a to je málo,“ řekla dále Šárka Borkovcová. 

Původně klub zamýšlel postavit i tělocvičnu, která by byla k dispozici všem oddílům. Z tohoto plánu ale kvůli velké finanční náročnosti sešlo.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy