2004 – Sokolov: Plánuje se výstavba podnikatelských inkubátorů (TV Západ)

Takzvaný podnikatelský inkubátor má vzniknout jako součást úprav prostoru mezi ulicemi Vítězná a Husitská v Sokolově. Tyto unifikované výrobní haly chce město pronajímat za výhodných podmínek začínajícím firmám.

dezinfekce

Projekt podnikatelského inkubátoru počítá s tím, že za sebou seřazené výrobní haly budou mít také funkci protihlukové stěny, která oddělí dopravní ruch z blízké silnice od budované čtvrti rodinných domků. Zájemci o pronájem jednotlivých objektů zde z tohoto důvodu budou moci provozovat pouze adekvátní, nepříliš hlučné aktivity.

„My bereme, že to má být lehká průmyslová výroba, to znamená drobná řemeslná výroba a samozřejmě u té drobné řemeslné výrobě může být vzorková prodejna. Samozřejmě u toho může být drobný sklad atd.,“ přiblížil místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Stavba výrobních hal má stát zhruba 75 milionů korun. Realizace projektu je ale podmíněna získáním dotace z programu Evropské unie Phare. Finanční spoluúčast města by pak byla pouze pětadvacet procent. Stavět se tak začne nejdříve v příštím roce.

„Tak můžeme říci, že tam vznikne šest tzv. samostatných objektů a v podstatě jsou stejné. Pouze jeden je jakoby dvojnásobný, to znamená má asi přes 700 metrů čtverečních,“ popsal Dvořák.

V upravovaném prostoru Husitská Vítězná postupně vzniká také 47 zasíťováných parcel pro výstavbu rodinných domků. Do této doby jich už přitom bylo dokončeno zhruba dvacet.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy