2004 – Cheb: V GVU vystavují průřez tvorbou Miroslava Štolfa (TV Západ)

V chebské Galerii výtvarného umění probíhá v současné době letošní první výstava, která představuje průřez celoživotní tvorbou malíře Miroslava Štolfy.

dezinfekce

Kolekci obrazů pocházejících z období od přelomu padesátých a šedesátých let až po současnost připravil ředitel Českého muzea výtvarného umění v Praze Ivan Neumann. 

Miroslav Štolfa patří mezi umělce, kteří se vytrvale věnují klasické závěsné olejomalbě a v tomto oboru patří k tuzemské špičce. Reprezentativní kolekce jeho obrazů je inspirována světem moderních technologií vnímaných v pozitivním smyslu. Štolfu jako brněnského rodáka například fascinovaly automobilové a motocyklové závody na tamním okruhu. 

S postupem času začala jeho malba více směřovat ke kořenům vztahu člověka a přírody, případně člověka a kosmu a v současnosti osciluje mezi předmětností a abstrakcí. Vedle hlavní expozice umístěné ve druhém patře galerie je v přízemí k vidění také menší kolekce představující autorovy kresby. Výstava Miroslava Štolfy potrvá až do 16. května. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy