2004 – Cheb: Probíhá akce proti nesprávnému parkování (TV Západ)

Nesprávné parkování se tento měsíc v Chebu řidičům výrazně prodraží. Městská policie totiž na žádost radních pořádá mimořádnou akci s výmluvným názvem Správné parkování.

dezinfekce

„Situace není moc dobrá. Sami to dobře všichni víme. Cheb je poměrně specifické město tím, že je to staré město s úzkými uličkami. A těch parkovacích míst tady není dost. A hlavně nejsou všude,“ uvedl velitel chebské Městské policie Ladislav Svobodník. 

Motoristé by se měli připravit na to, že strážníci budou po celý leden v daleko větší míře používat odtahovou službu, zdobit stěrače předvolánkami a instalovat blokovací zařízení, tzv. botičky. Zaměří se přitom například na parkování v zákazech, na chodnících, na zeleni nebo bez zaplaceného poplatku v místě, kde je nainstalován parkovací automat.

„Tady ta akce platí na celé město a jedná se o to, aby se snížil, snížilo množství přestupků páchaných ve městě,“ zdůraznil velitel městských strážníků. 

Majitelům špatně zaparkovaných vozů hrozí bloková pokuta až do výše jednoho tisíce korun.

„Zaznamenáváme však i nadále přestupky, kdy nám řidiči parkují na místech pro invalidy a zde je možno uložit blokovou pokutu až do výše pěti tisíc korun. K tomu bych chtěl říci, že v loňském roce bylo několik případů, kde byla uložena a vybrána tady ta pokuta. A v tomto týdnu, co si tak vzpomínám, nejvyšší pokuta na invalidy byla uložená sedmnáct set korun,“ přiblížil Svobodník. 

V případě přivolání odtahové služby musí vlastník vozu počítat s tím, že vedle uložené pokuty bude navíc muset zaplatit také náklady na odtažení. To je 700 korun za úplný odtah plus stokorunu za každý následující den umístění auta na střeženém parkovišti, případně 300 korun za neúplný odtah, tedy dostaví-li se majitel na místo ještě před odjezdem odtahové služby. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy