2004 – Cheb: Na pozemku po Rudolfinu se stavět nezačalo (TV Západ)

Nejpozději do 30. června loňského roku měla být na pozemku po bývalém Rudolfinu v Chebu zahájena výstavba nového hotelu. Tu měl realizovat na základě výběrového řízení chebský podnikatel Petr Plachý. Podle města se tak ale nestalo, a proto uvažuje o odstoupení od smlouvy.

dezinfekce

Volný pozemek byl výherci výběrového řízení přidělen chebskými Zastupiteli na sklonku roku 2001, a to smlouvou o smlouvě budoucí. Jedním z bodů smlouvy bylo také ustanovení o zahájení stavby hotelu nejpozději do poloviny minulého roku, o jehož naplnění má nyní chebská radnice pochybnosti.

„Podle vyjádření stavebního úřadu je stavba zahájena tak, že je stavební deník a jsou započaty stavební práce. My jsme pana Plachého vyzvali, aby nám doložil, že stavební práce byly započaty. On nám předložil stavební deník, ale o pravosti nebo legálnosti toho deníku byly určité pochybnosti, takže jsme ho dali přezkoumat soudnímu znalci. A ten se vyjádřil, že ten deník není v pořádku. Takže v současné době zkoumá právník města, jestli jsou naplněny důvody pro to, aby město odstoupilo od smlouvy,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

V případě, že radnice nakonec od smlouvy skutečně odstoupí, propadne městu také záloha ve výši zhruba jednoho celého tří milionů korun, kterou stavebník v roce 2001 složil. Pak by s největší pravděpodobností došlo k vypsání nového výběrového řízení.

„Zřejmě zase s podmínkou zástavby. Jestli už by se jednalo o hotel nebo o nějakou jinou aktivitu, to teď nedokážu odhadnout,“ popsal Vanoušek.

Na zhruba hektarovém pozemku po bývalém gymnáziu má vyrůst čtyřpodlažní hotel se sedmdesáti pokoji, restaurací, balneo provozem či parkovištěm.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy