2004 – Cheb: Den otevřených dveří proběhl v charitním centru (TV Západ)

Chebská farní charita uspořádala v minulém týdnu Den otevřených dveří ve svém Charitní centru svaté Alžběty, které se nachází v prostorách bývalé Sběrny léčivých rostlin v Dukelské ulici.

dezinfekce

Druhým rokem fungující zařízení plní zejména funkci šatníku pro lidi bez střechy nad hlavou a další potřebné. 

„Potom tady ještě mají možnost také ti lidi, kteří nemají kde bydlet, nemají tu možnost se osprchovat, i když teď většina těch našich těchto klientů využívá služeb v noclehárně na Zlatém vrchu,“ uvedl ředitel Farní charity Cheb Josef Kašpar. 

Podle slov dobrovolných spolupracovníků charity je v současné době šatník velmi dobře zásoben a z tohoto důvodu některé věci, jako například obuv, již téměř nepřijímají.

„Takže co bychom momentálně potřebovali nejvíc z ošacení nebo z těch věcí, tak to jsou věci, které jsou potřeba pro ty bezdomovce na noclehárně - lůžkoviny, deky, kapesníky a třeba i ty ponožky,“ vypočítal ředitel. 

V prostorách Charitního centra vznikl před několika dny také humanitární sklad, jehož vybavení má sloužit uprchlíkům směřujícím přes naší republiku do západní Evropy. Zásoba trvanlivých potravin, přikrývek či oblečení by přitom v současné době stačila zhruba pro dvacet běženců.

„Tak já si myslím normální, že tady u těch hranic občas ti uprchlíci jsou. A jak jsem se dozvěděl tedy z plzeňské diecéze, tak ty humanitární sklady jsou i častěji umístěné u těch hranic ostatních, jaksi v naší republice. A kupodivu tady u těch západních hranicích je poměrně málo, akorát vlastně Aši a teď tady u nás,“ dodal Kašpar. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy