2003 – Sokolov: Ve městě vznikají dvě nová dětská hřiště (TV Západ)

Ještě do konce letošního roku mají v Sokolově vyrůst dvě nová, špičkově vybavená dětská hřiště v hodnotě několika milionů korun.

dezinfekce

„Já, coby tatínek sedmileté dívčiny, tak samozřejmě jsem tím velmi potěšen. To první, které se už buduje v Husových sadech u krytého bazénu, bude velice pěkné. Ale mnohem hezčí bude, doufám, že ještě letos, ale v nejhorším na začátku příštího roku, mezi Penny Marketem a školkou v ulici Kosmonautů. Je tam příhodný pozemek, který je kontrolován kamerou, čili nepředpokládáme ani, že by vandalové měli chuť na tomto hřišti řádit,“ upřesnil starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Výstavbu prolézačkových a síťových atrakcí v ulici Kosmonautů na sídlišti Michal přitom zaplatí Nadace Duhová energie. Sokolovské Zastupitelstvo již na svém nedávném mimořádném zasedání schválilo přijetí dvou milionového daru. Vybudování druhého dětského hřiště v Husových sadech pak město financuje ze svého rozpočtu.

„My jsme letos dali do rozpočtu asi milion korun na budování a obnovu dětských hřišť, což je poměrně vysoká částka na možnosti Sokolova,“ uvedl starosta. 

S obnovou dětských hřišť začala sokolovská radnice před více než dvěma roky. Do této doby ve městě vyrostla dvě zcela nová a některá další byla alespoň doplněna moderními atrakcemi. Do konce letošního roku, pokud to počasí dovolí, mají nyní přibýt další dvě.

„To, co bude v parku, bude spíš taková ta síťová prolézačka z lan, aby příliš nezatěžovala životní prostředí. Něco podobného bude i u Penny Marketu s tím ale, že to bude doplněno o další moduly, které budou pro děti více vyhovovat,“ dodal Jakobec. 

S otevřením tohoto hřiště na sídlišti Michal má být navíc spojena i zábavní akce pro sokolovské děti.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy