2003 – Sokolov: Hornický dům hostil Týden pro zdraví (TV Západ)

Přelom září a října byl v sokolovském Městském domě kultury vyhrazen pro zdejší seniory i všechny další zájemce o zdravý životní styl. Třídenní akci nazvanou Týden pro zdraví zde pro ně připravilo toto kulturní zařízení ve spolupráci se sokolovskou radnicí.

dezinfekce

Ve velkém sále byly po celou dobu konání akce k dispozici odborníci například na zdravou výživu nebo pomůcky pro hendikepované, kteří všem zájemcům zprostředkovali rady a náměty, jak žít zdravě a pohodově. V předsálí pak byla k vidění výstava fotografií z nejrůznějších akcí sokolovských seniorů.

„Děláme turistické výlety, tak do těch deseti, patnácti kilometrů, kuželky, pétanque. Nějaké ty zájezdy děláme. Teď začneme zase dělat ty taneční podvečery s manželi Homolkovými - zrovna teď v pátek třetího, budeme mít tu Jiřinkovou zábavu, kde bude to všechno tady vyhodnocené - mikulášské zábavy, různé akce, které jsou třeba na příští rok, jako chystáme, že uděláme asi cyklistický túry, tady po okolí a po těch stezkách pro ty naše seniory, seniorky, tak dále. No, zkrátka co je třeba, tak děláme,“ popsal Miloš Sláma z Klubu důchodců města Sokolov. 

V malém sále kulturního domu mohli zase návštěvníci shlédnout ukázky paličkování a dalších ručních prací. Kromě toho si zde sokolovští senioři mohli zasoutěžit v řadě disciplín, a to od paměť procvičujícího luštění křížovek až po házení šipek na elektronický terč, kde byla naopak zapotřebí pevná ruka. Jedním z vrcholů třídenní akce bylo také premiérové sokolovské klání o nejlépe upečenou bábovku, kterou uspořádalo zdejší občanské sdružení Chráněné bydlení.

„Tak, abychom šli příkladem vstříc, tak s našimi klienty jsme jich také několik upekli a chceme, aby šli tedy do soutěže. Přitom jsme k těm bábovkám vzali recepty a máme tady ještě několik receptů kromě těch výrobků a doufáme, že se toho někdo chytí a že až budeme mít další rok Týden zdraví, tak že už to někoho osloví a nebo budeme třeba dělat i větší propagandu mezi známými, aby s nějakým tím výtvorem a byli bychom rádi, kdyby to byla bábovka, aby sem přišli a hodnotili je a prostě stala se z toho taková městská tradice. Takže uvidíme, jak to dopadne,“ řekla v rozhovoru ředitelka Chráněného bydlení Milada Bučková. 

Týden pro zdraví byl zakončen páteční Jiřinkovou zábavou, na které došlo také k vyhodnocení všech soutěží konaných v průběhu této třídenní akce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy