2003 – Sokolov: Dům kultury avizuje změny v dramaturgii (TV Západ)

Něco bude jinak. Toto heslo lze v poslední době najít na všech propagačních materiálech sokolovského Městského domu kultury, v jehož čele stojí od září nový ředitel, jednačtyřicetiletý divadelník Jan Strejcovský.

dezinfekce

Ten chce svůj dlouhodobý programový plán představit až počátkem příštího roku, ale už nyní je jasné, čeho se změny budou týkat především. Zásadní novinkou má být zejména větší zapojení veřejnosti do přípravy samotného programu.

„Opravdu něco bude jinak. Myslím, že jsou věci, které z toho, jak ten Horňák fungoval a věci, který se tady objevovaly jak v programové nabídce, tak v celé činnosti, tak by asi měly zůstat zachovány. A z toho, co bude jinak, myslím si, že by toho mělo být více pro lidi, větší možnost, aby lidé dostali sami si říct, co by tady chtěli, aby prostě my tady v baráku jsme se dozvěděli, o co mají zájem, co by opravdu chtěli vidět, na co by se chtěli jít podívat, co by si chtěli poslechnout. Takže to by mělo vzejít i od lidí,“ popsal záměry nový ředitel MDK Sokolov Jan Strejcovský.

Na otázku, co by lidé v divadle a dalších prostorách Domu kultury rádi viděli, má odpovědět také právě začínající anketa.

„Tak v tuto chvíli jsou připraveny anketní lístky, které budeme distribuovat na středních školách, kde si studenti budou moci říct, co by chtěli vidět přímo, konkrétně napsat, jestli chtějí přivést toho či onoho zpěváka, tu či onu kapelu. Samozřejmě my to budeme dále zpracovávat,“ přiblížil ředitel.

Anketní lístky budou k dispozici i na dalších místech, například ve vrátnici Domu kultury nebo v kině Alfa, kde byl také poslední říjnový den slavnostně uveden do provozu nový zvukový systém. V doprovodném programu se zde při této příležitosti například promítal němý film s klavírním doprovodem nebo žáci zdejších škol vystavili své výkresy s filmovou tematikou. Další připravovanou akcí je Den otevřených dveří, který v Domě kultury proběhne v sobotu 20. listopadu.

„A v podstatě od dopoledních hodin, bratru od devíti hodin, do nějakých tří odpoledne chceme ten dům opravdu otevřít od sklepů až po půdu, aby si návštěvníci v malých skupinkách za doprovodu našich zaměstnanců mohli ten dům projít, aby viděli prostory, kam se nikdy dřív moc nikdo nedostal. S tím, že k tomu bude z těch materiálů, který jsme se podařilo sehnat, tak jakýsi odborný výklad toho, co ti lidé vůbec vidí a po kterých místech procházejí,“ naznačil Strejcovský. 

Na večerní hodiny je pak připraveno divadelní představení, rockový koncert nebo vystoupení jednotlivých uměleckých kroužků. Představeno zde bude také několik návrhů nového loga Domu kultury, ze kterých pak bude hlasováním vybráno vítězné. To by se přitom mělo stát základem nové grafické podoby propagačních materiálů i samotných prostorů Domu kultury.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy