2003 – Sokolov: Ajaxův zápisník rozděloval ceny (TV Západ)

Počátkem letošního roku se dostal všem dětem ze třetích tříd základních škol na Sokolovsku druhý díl populárního Ajaxova zápisníku. Po deseti měsících vyplňování jednotlivých úkolů přišlo na řadu ocenění těch nejlepších.

dezinfekce

„Takže v celém okrese Sokolov pracovalo s druhým dílem Ajaxova zápisníku tisíc dvě stě dětí, což je vlastně na okrese čtyřicet tříd. Jsou to děti, které už pracují druhým rokem, to znamená, že měly a jsou zápisník jak ve druhé třídě, tak pokračování ve třetí třídě,“ uvedla autorka zápisníku policistka Blažena Kašparová. 

Dárky čekaly na každého, kdo zápisník, nazvaný podle maskota celé akce policejního psa Ajaxe, správně vyplnil. Pro tři nejúspěšnější z každé třídy byly připraveny ceny speciální, pro nejlepšího skládací koloběžka a pro další dva batůžky. Ostatní si pak mohli vybrat ze tří drobnějších dárků, na kterých samozřejmě nechyběl Ajaxův obrázek.

„Peníze na projekt věnoval Městský úřad Sokolov a musím poděkovat, protože sponzoruje v podstatě všechny třídy v okrese,“ poděkoval manažer prevence kriminality Rudolf Volf. 

Děti pod dohledem svých učitelek pracují se zápisníkem během celého školního roku. V jednotlivých dílech se postupně seznamují s prací policistů a nejrůznějšími nebezpečími, s nimiž se mohou v každodenním životě setkat.

„Tady v tom druhém díle jsme se vlastně rozšířili v těch problematikách, co nás tak jako na těch školách nejvíce trápí, ať už je to šikana, vztahy mezi dětmi a vůbec i trestná činnost mezi dětmi a i samozřejmě drogová problematika,“ přiblížila autorka. 

První díl Ajaxova zápisníku určený žákům druhých tříd měl na Sokolovsku svojí premiéru už před více než dvěma lety. A v loňském školním roce se s ním již setkávali školáci v celé České republice. Novější druhý díl pro třeťáky se pak na sokolovské školy dostal teprve počátkem letošního roku a od září s ním mohou pracovat už všechny děti v Karlovarském kraji.

„Sešity pro druhé třídy sponzoruje v tomto roce Policejní prezidium, které projekt převzalo jako svůj projekt a sešity pro třetí třídy zaplatil Karlovarský kraj,“ doplnil Volf. 

Od příštího školního roku by se ale i s druhým dílem zápisníku měly setkávat děti v celé republice. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy