2003 – Region: Sbírka Světluška pomáhá nevidomým (TV Západ)

V pondělí 15. září mohli obyvatelé dvou stovek českých měst přispět na veřejnou sbírku nazvanou Světluška. Dobrovolníci, lehce poznatelní podle tykadel na hlavě, vybírali peníze na pomoc těžce zrakově postiženým lidem.

dezinfekce

Touto sbírkou organizovanou Domy dětí a mládeže vyvrcholil dlouholetý stejnojmenný projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu. Dvě desítky žáků chebských základních a středních škol v tento den nabízely kolemjdoucím fosforeskující, ve tmě viditelné přívěsky na klíče s emblémem celé akce.

„Dobrý den, nechtěl byste přispět na projekt Světluška pro nevidomé děti? Když si koupíte přívěšek za pětadvacet korun, tak vlastně přispějete. Můžete dát i víc,“ zeptala se kolemjdoucích studentka Lenka Remžová. 

Výtěžek sbírky je určen zejména těžce zrakově postiženým dětem a dospělým lidem, kteří se dostali do krizové životní situace. O jeho rozdělení rozhodne nezávislá komise odborníků v grantovém řízení, kterého se může zúčastnit každý člověk s těžkou ztrátou zraku.

„Výtěžek bude určen na pomoc nevidomým lidem v kritických životních situacích, dále na bydlení a na Chráněné dílny, dále na materiály, pomůcky pro tyto nevidomé lidi,“ popsala Alena Fialová z Domu dětí a mládeže Sova v Chebu. 

Peníze na pomoc zrakově postiženým lze poslat také na celoročně otevřené sbírkové konto Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy