2003 – Chebsko, Bavorsko: Vzniká nový hospodářský portál (TV Západ)

Nový hospodářský portál by měl od ledna příštího roku usnadnit spolupráci českých a německých firem z Karlovarského kraje a východního Bavorska. Podnikatelé by tak prostřednictvím Internetu mohli například navazovat nové obchodní kontakty.

dezinfekce

„Čili věcně by to mělo fungovat asi tak, že ten portál by měl být využíván jednak k nalezení obchodního nebo kooperačního partnera na jedné či druhé straně hranice, podnikem zase z jedné či druhé straně strany hranice a nebo k rozvoji těch kontaktů, které už fungují,“ uvedl zástupce karlovarského hejtmana Jan Zborník. 

Nový portál, jehož provoz bude zajišťovat Společnost pro podporu hospodářství v okrese Cham, má zejména malým firmám poskytovat také řadu dalších informací týkajících se mimo jiné aktuálních hospodářských údajů nebo legislativy a jejích změn. Postupně by zde tak měla vzniknout informační, obchodní a vzdělávací platforma.

„Ty platformy by se měly týkat nejenom podnikatelů a začínajících podnikatelů, ale měly by se týkat i investorů. Měly by se tedy týkat i učňů, studentů a dokonce i zaměstnanců těch firem. Protože se domníváme, spolu s Bavory, že vše souvisí se vším,“ přiblížil zástupce. 

Česká strana bude německému provozovateli portálu dodávat aktuální hospodářské zprávy z regionů, zajistí přístup k portálu všem podnikatelům v kraji a pomůže také s přípravou podnikatelských prezentací. Pravdivost informací, které budou chtít firmy zveřejňovat, se přitom bude z dostupných zdrojů prověřovat. Licenční poplatek za využívání portálu a náklady na technické zajištění bude hradit Regionální hospodářská komora Poohří, která by na tento účel měla od Karlovarského kraje získat roční stotisícovou dotaci.

„A pro ty podnikatele by to mělo fungovat tudíž zcela bezplatně,“ dodal Zborník.

Hospodářský portál bude mít tři jazykové verze, a to českou, německou a anglickou. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy