2003 – Cheb: Komplexní opravy Blanické jsou hotové (TV Západ)

Před několika dny byla dokončena kompletní rekonstrukce Blanické ulice v chebské čtvrti Háje. Samotná komunikace a odbočky do ulic napojujících se na ni tak dostaly nový živičný povrch.

dezinfekce

Díky vybudování kanalizace zmizel rovněž mnohaletý problém v podobě splaškového příkopu, z něhož se zejména v letních měsících šířil nepříjemný zápach. 

„Dělala se tam celková rekonstrukce té komunikace, vybudování kanalizační sítě, vybudování vodovodu, které ovšem neplatilo město, ale platil ho CHEVAK. Bude tam pak vybudována komunikace s chodníkem a osvětlením,“ shrnul zakázku místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Rekonstrukce Blanické ulice, která byla zahájena v září loňského roku, stála téměř 24 milionů korun. Městu se na ni přitom nepodařilo sehnat příspěvek z žádného dotačního programu. 

„No, kromě města se na tom nepodílel nikdo. Jak jsem říkal, rekonstrukci vodovodu zaplatila společnost CHEVAK a jinak to bylo vše z prostředků města,“ potvrdil místostarosta. 

V následujících letech se přesto v Hájích počítá s dalšími úpravami. 

„Počítá, ale ne bezprostředně v této lokalitě, ale tam, jak se dělalo prodloužení Šumavské ulice, tak potom by měla v návaznosti na to ještě ze spodní části těch parcel, které tam jsou, být vybudována v příštím roce komunikace, tam vzniknou nějaké další stavební parcely,“ popsal Vanoušek.  

Díky prodejům pozemků pro výstavbu rodinných domků by se pak městu měla vrátit alespoň část z prostředků investovaných do těchto úprav.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy