2002 – Cheb: Teplo zlevní od 1. května (TV Západ)

Obyvatelé centrálně vytápěných chebských bytů by se mohli ve druhé polovině letošního roku dočkat zlevnění tepla dodávaného společností TEREA. Ke snížení ceny tepla má dojít v důsledku zlevnění dodávek zemního plynu pro velkoodběratele o 6 haléřů za 1 kWh, ke kterému došlo od 1. dubna letošního roku. V přepočtu to znamená, že za plyn, potřebný k výrobě 1 GJ tepla TEREA ušetří zhruba 8 korun.

dezinfekce

"Tam jsou ještě nějaké další vlivy, já teď nejsem schopen říci konkrétní čísla, o kolik a jak to bude, ale předpoklad je, že by mělo dojít ke snížení," uvedl starosta Chebu Václav Jakl. 

Kromě cen tepla se nedávná Valná hromada TEREA zabývala také hospodařením společnosti v loňském roce. Celkový výsledek byl zhruba o 3,5 % lepší, než v roce předchozím, ale z převážné části pouze díky prodeji nadbytečného majetku firmy. Přibližně osmimilionový zisk bude nyní, po převedení části peněz do rezervních fondů, rozdělen mezi společníky TEREA, kterými jsou město Cheb a německá firma NGV Duisburg. 

"Půl na půl, tak jak je podíl. Po zdanění by to mělo představovat 3 miliony korun pro město Cheb a 3 miliony pro německého majitele," upřesnil Jakl. 

O jakou částku teplo, dodávané TEREA chebským domácnostem, nakonec opravdu zlevní, se má rozhodnout v průběhu dubna na zasedání Dozorčí rady společnosti a nová cena bude pak pravděpodobně zavedena s platností od 1. května.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy