2002 – Cheb: Pes přinesl do areálu mrtvolku dítěte (TV Západ)

Novorozeně, jehož mrtvolka byl objevena 10. března v dopoledních hodinách v areálu v bývalých opraven stavebních strojů v chebské Tovární ulici, se podle předběžné lékařské zprávy narodilo již na přelomu měsíce ledna a února letošního roku.

dezinfekce

Tělíčko dítěte měl podle výpovědi pracovníků jedné ze zdejších firem do areálu donést toulavý pes, který mrtvolku zřejmě někde našel. 

"Nalezené tělíčko bylo již částečně mumifikováno a v rozkladu, takže nebylo možno okamžitě stanovit stáří a pohlaví nalezeného dítěte," uvedla tisková mluvčí chebské policie Stanislava Dlhopolčeková. 

Soudním lékařům se později podařilo zjistit, že se jednalo o donošeného chlapce. Další potřebné údaje ale budou policistům s ohledem na dobu, která uplynula mezi smrtí dítěte a nálezem jeho ostatků, k dispozici až po provedení složitých lékařských expertiz. 

"Zatím ještě nejde stanovit, zda se dítě narodilo mrtvé nebo živé," dodala tisková mluvčí chebské policie Martina Hrušková. 

Právě tato skutečnost je pro další vyšetřování rozhodující. V případě, že se podaří prokázat, že dítě přišlo na svět živé, hrozil by ženě, která jej porodila, tří až osmiletý trest odnětí svobody. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy