1999 – Cheb: Vznikla cestovní komise města (TV Západ)

Minulý týden se uskutečnilo první jednání nově vzniklé komise pro cestovní ruch při Městském úřadě v Chebu. Právě zvýšení turistické atraktivity města bylo přijato jako jeden z prioritních bodů rozvojového programu.

dezinfekce

„Máme zde řadu různých komisí. Řeší nejrůznější problémy a taková otázka jako je cestovní ruch nebyla z odborného hlediska podpořena. My, jako město, jsme si přijali tři priority a cestovní ruch patří mezi jednu z nich. Je zde spousta námětů, nápadů a městská Rada měla či cítila potřebu, že by zde orgán iniciativní a poradní v tomto smyslu měl vzniknout,“ přiblížil starosta města Václav Jakl. 

Komise by měla připravovat náměty, jak využít obrovský kulturní i historický potenciál města a do Chebu přilákat větší množství turistů. Jednotliví členové byli pro práci v komisi nominováni politickými stranami, které mají zastoupení v orgánech města. Jedná se o odborníky se zkušenostmi z cestovního ruchu, jako např. průvodce, tlumočníky, majitele ubytovacích zařízení apod. Na prvním jednání byl rovněž zvolen předseda komise, kterým se stal ředitel místního kasina Petr Vančura. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy