1999 – Cheb: Starosta Jakl dostal výhrůžný dopis s nábojnicí (TV Západ)

V minulých dnech obdržel chebský starosta Ing. Václav Jakl obálku, která obsahovala nábojnici a lístek s výhružným textem. Případem se začala zabývat policie s podezřením na spáchání trestného činu násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci.

dezinfekce

„Zajištěné věci jak dopis, obálka, tak nábojnice byly zaslány na odbornou expertízu ke zkoumání kriminalistickým technikům,“ sdělila tisková mluvčí chebské policie por. Radka Růžičková.

Jak nám starosta sdělil, o tom, co vedlo pachatele k zaslání anonymu se dá pouze spekulovat. V první chvíli ho napadly dva možné důvody, a to nedávné setkání představitelů města se zástupci vysídleneckých organizací a blížící se rozhodování o budoucím využití areálu tržnice Dragoun. 

„V obálce byl kromě náboje ještě lístek, na kterém bylo uvedeno: „Do jednoho roku“. Takže nábojnice a do jednoho roku - těžko se z toho dá usuzovat, kterým směrem je výhrůžka myšlena,“ uvedl starosta Václav Jakl.

Jestliže se potvrdí podezření ze spáchání trestného činu násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci, hrozí autorovi anonymu až jednoletý trest odnětí svobody.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy