1999 – Cheb: Demolice Rudolfina pokračuje (TV Západ)

V současné době probíhá demolice chebského Rudolfina, budovy bývalého gymnázia v Komenského ulici. Tento objekt, z něhož zbyla pouze ruina, byl již několik let nevyužíván. Na jeho současném stavu se podepsalo jednak zemětřesení a napadení dřevěných konstrukcí dřevomorkou, tak i nekvalitní podnikatelské záměry na jeho využití z posledních let.

dezinfekce

„Demolice Rudolfina byla dle smlouvy zahájena 5. října a ukončena by měla být koncem první, začátkem druhé dekády měsíce listopadu. Už v této době se dá stanovit, že zatímní průběh demolice je v souladu s našimi představami,“ řekl vedoucí majetkoprávního odboru MěÚ Cheb Ladislav Petrovič. 

Suť a nebezpečné odpady z postupně rozebíraného odpadu jsou odváženy na okolní skládky a dřevo napadené dřevomorkou se pálí přímo na místě. Demolice budovy přijde přibližně na 4 miliony korun a je hrazena z městského rozpočtu. Na místě dnešního Rudolfina by zřejmě mělo vyrůst parkoviště pro osobní vozy a autobusy se sociálním zázemím. Ale o definitivním využití tohoto prostoru rozhodne městské zastupitelstvo.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy