Karlovarsko: Při bezpečnostní akci bylo zjištěno 23 dopravních přestupků

0

karlovarsko, doprava, bezpečnost, akce, policie, přestupek, pokuta, dodávka, přetížení


Ve čtvrtek dne 18. října 2018 proběhla na dálnici D6 u Transmotelu krajská dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu převážně nákladní dopravy. Tato akce proběhla v součinnosti s Generálním ředitelstvím cel ČR a Centrem služeb pro silniční dopravu.

Při konání akce se hlídky zaměřily na kontrolu dodržování sociálních předpisů, přepravy osob, nebezpečných látek, technického stavu vozidel, hmotnostních limitů, přepravy nadměrných nákladů, nelegální migraci a podobně. Vzhledem k novele právních předpisů účinných od 1. 10. 2018 byla akce zaměřena převážně na menší nákladní vozidla, a to dodávky.

Do akce bylo nasazeno na dvě desítky policistů z dopravní a cizinecké policie, kolegů z Celního úřadu a pracovníků z Centra služeb pro silniční dopravu. Zkontrolováno bylo 50 vozidel a zjištěno 23 dopravních přestupků. V 18 případech policisté uložili pokutu a 5 prohřešků oznámili příslušnému správnímu úřadu k projednání.

Devět řidičů řídilo svá vozidla, jejichž technický stav byl nevyhovující. Šest vozidel bylo přetíženo, jedna dodávka cizince, který převážel zeleninu, dokonce až o 268 kilogramů. Vzhledem k největší povolené hmotnosti tohoto vozidla 3300 kilogramů byl přetížen o 8%. Dále měl být ve dvou případech porušen zákon č. 111/1994 Sb. Jeden řidič měl dokonce řídit vozidlo pod vlivem návykových látek.

Obdobné akce v menším rozsahu probíhaly také ve středu dne 17. října 2018 na Karlovarsku a v pátek dne 19. října 2018 na Chebsku.

nprap. Kateřina Krejčí

Autor: 2 Editor Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář