Region: To byl rok 2023 – únor (TV Západ)

4

karlovarský kraj, přehled 2023, únor 2023, cheb, přehrada skalka, petr pavel, prezident čr, eva pavlová, karlovy vary, sokolov, školská zařízení, masopustní průvod, kkn, pavilon b, podnikatelské prostředí


Město Cheb se zúčastnilo jednání na Krajském úřadě ve věci zlepšení kvality vody v přehradní nádrži Skalka. Letitý problém vysokého výskytu sinic a kontaminaci rtutí by měly řešit postupné kroky na obou stranách hranice.

Na té české se jedná především o odkanalizování chatových osad Podhoří, Cetnov, Skalka, ale i možnost napojení Břízy vedením pod přehradou v místě bývalé spojnice na Pomezí. 

Vítěz českých prezidentských voleb Petr Pavel si jako první oficiální cestu po regionech vybral Karlovarský kraj. Dvoudenní pracovní návštěva budoucího prezidenta v doprovodu manželky Evy Pavlové a jeho týmu obsahovala setkání s vedením radnic měst Aš, Cheb, Sokolov, Karlovy Vary a Jáchymov. Petr Pavel se také setkal se zástupci neziskového sektoru, podnikatelských kruhů nebo studenty ostrovského gymnázia. Závěr prvního dne dvoudenního pobytu se Petr Pavel setkal s veřejností v Krajské knihovně. Mezi návštěvníky byla také řada místních starostů, ale i zástupců měst a studentů. 

Do běžné údržby svých školských zařízení dává ročně město Sokolov okolo 25 milionů korun. Do této sumy se nezapočítávají velké opravy, které vyjdou na další miliony z městské kasy. Po absolvování kolečka návštěv vedením města po svých zařízeních došlo k dohodě o mimořádném navýšení financí do modernizace vybavení.

Již po sedmnácté se v historické části Chebu uskutečnil masopustní průvod. Stalo se tak po dvouleté pauze, kdy pořádání znemožnily covidová opatření omezující hromadné akce. V neděli 19. února vyrazilo od Západočeského divadla procesí masek, které vedl Městský dechový orchestr s kapelníkem Jiřím Smitkem. Řada hudebníků si navlékla paruky a další komické doplňky a kostýmy. V čele šly mažoretky. 

Ve vstupní hale chebské nemocnice se v pondělí 20. února uskutečnilo slavnostní setkání u příležitosti ukončení rekonstrukce a dostavby pavilonu B. Sešli se zde zástupci všech zainteresovaných stran – Karlovarského kraje, vedení Karlovarské krajské nemocnice, města Chebu, dodavatelských firem i zaměstnanci zařízení.

Podnikatelské prostředí je v Karlovarském kraji nejlepší v Sokolově. Výsledek vyplynul z ze srovnávacího výzkumu agentury Datank. Druhý skončil Cheb a třetí Karlovy Vary. Vítězný Sokolov má v rámci Karlovarského kraje nejvyšší podíl dotací na celkových příjmech obce a naopak velmi nízké náklady na dluhovou službu. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář