Region: To byl rok 2023 – duben (TV Západ)

2

karlovarský kraj, přehled 2023, duben 2023, , průtah aš, cheb, wolkerova cheb, sokolov, podzemní kontejnery, sotes, kynšperk, petr kulhánek, marek matoušek, vít hromádko, oslavy osvobození, usa, mdo cheb, březová, sportovec roku, plavecký pohárek, zdravotně postižení, světový rekord, david kratochvíl


Dlouho připravovaná krajská investice do průtahu Aší dostala do fáze zadávacího řízení. Komplexní opravy komunikace se podle plánu rozloží do dvou let, řidiči i obyvatelé se budou potýkat s omezeními.

Stavební sezóna oprav komunikací začala v Chebu frézováním povrchu Wolkerovy ulice. Zakázka Karlovarského kraje za zhruba 7 milionů korun se dotkla části od křižovatky s Pražskou po odbočku k areálu Kaufland. 

Několik let trvající snaha města Sokolova o spuštění svozu komunálního odpadu z podzemních kontejnerů se ve čtvrtek završila prvním výsypem v ulici Chelčického. Při rekonstrukcích některých komunikací a chodníků se postupně zřizovala podzemní stanoviště. Na zahájení činnosti se čekalo, až bude počet hnízd dostatečný na to, aby se pořídil nový vůz. 

Pracovní výjezd hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka a radního pro rozvoj venkova Víta Hromádka se ve středu 12. dubna zahrnul mimo jiných i město Kynšperk. Ještě před zahájením jednání na úřadě se starostou Markem Matouškem si návštěva prohlédla historickou Branku, již čeká postupná náročná obnova a také dokončenou modernizaci hasičské zbrojnice s přístavbou. 

V sobotu 22. dubna se v chebských Městských sadech u památníku 97. pěší divize armády USA uskutečnil tradiční vzpomínkový akt 78. výročí osvobození. V deset hodin dopoledne se za krásného, slunečného počasí představil v půlhodinovém programu Městský dechový orchestr spolu s mažoretkami Základní umělecké školy. Na závěr zazněla česká a americká státní hymna. 

Ve čtvrtek 13. dubna se v Březové na Sokolovsku uskutečnilo oceňování sportovců za rok 2022. Ve velkém kinosále se v 17 hodin objevili před oponou konferenciéři a aktéři krátkých spojovacích scének Penny Makovičková a Matěj Hradský. Po nich se představila taneční formace M-Dance a klarinetista David Michalík. Oceněna byla řada vynikajících sportovců, někteří za úspěchy na mezinárodním poli. 

Jubilejní 20. roční para plaveckých závodů zvaných Pohárek se uskutečnil první dubnovou sobotu v sokolovském bazénu. Pořadatelský Sportovní klub pro osoby se zdravotním postižením z Karlových Varů otevřel touto akcí pohárovou sérii. Z celkem 127 účastníků ze 14 klubů bylo také 8 slovenských para plavců. Dva světové rekordy zaplaval David Kratochvíl z PK Tachov. Skvělých výsledků dosáhli i domácí para plavci z Karlových Varů.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář