Karlovy Vary: Komise Asociace krajů jednala poprvé v našem regionu (TV Západ)

0

https://youtu.be/07w5v0s5mus


Komise Rady Asociace krajů České republiky pro kulturu a lázeňství poprvé jednala v Karlovarském kraji. Dvoudenní program zahrnoval kromě samotného jednání i návštěvu některých míst kraje.

„Naši hosté, tzn. zástupci všech krajů z naší republiky přijeli již včera. Měli možnost vidět jak naše nově zrekonstruované muzeum v Karlových Varech, tak jsme je samozřejmě vzali i do Císařských lázní. Zde měli odborný výklad - co se týče té budovy a co připravujeme jako rekonstrukci tohoto zařízení,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová.

Jednání v zastupitelském sále krajského úřadu zahájila hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská. 

„Dnešní pracovní odpoledne, které trvá zhruba tři hodiny, se budeme věnovat samozřejmě nejdůležitějším záštitám. Nyní nás „pálí“ připravený nový památkový zákon. To jsou všechno věci, které se dotýkají odboru kultury památkové péče. Takže tomu se dnes budeme věnovat,“ doplnila Seifertová.

Komise si také vyposlechla žadatele o záštitu nad svými projekty. Jako první se prezentovali zástupci společnosti, která připravuje dokumentární film o Přemyslu Otakaru II. Jeho osoba podle tvůrců nebyla dosud ve formě hraného dokumentu zpracována. 

Jako další byl představen Biblioweb 2018. Soutěž o nejlepší knihovnický web pořádá Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR od roku 2004.

O záštitu požádal také Institut pro památky a kulturu, o.p.s., který provozuje portál na adrese www.propamatky.info. Stránky nabízí mimo jiné aktualizovaný přehled dotací a veřejných sbírek zaměřených na kulturní dědictví.

Důležitý příspěvek na konci se věnoval problematice GDPR tedy ochraně osobních údajů. Ten se týká také organizací jako jsou muzea a galerie a představuje pro ně v některých ohledech organizační a právní komplikace.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář