Cheb: Ocenění převzaly čtyři osobnosti města (TV Západ)

10

cheb, novoroční setkání, osobnosti města, ocenění, kc svoboda, jan vrba, václav sýkora, dieter döhla, euregio egrensis, zuš cheb, eva kůrková, luděk matějíček, letiště cheb, františek nečekal, minigolf cheb, the moodies, region24


Ve čtvrtek 4. ledna se v hlavním sále chebského Kulturního centra Svoboda uskutečnilo tradiční novoroční setkání vedení města s občany spojené s předáváním ocenění vybraným osobnostem. Tajemník Václav Sýkora přivítal v úvodu všechny přítomné a předal slovo starostovi města Janu Vrbovi.

Ve své řeči zhodnotil rok 2023 z pohledu města a zmínil některé z uskutečněných projektů. 

„Dnešní setkání je však především o ocenění osobností, které díky své profesi, umu a dovednostem přispěly k dlouhodobému rozvoji našeho města,“ uvedl v závěru svého projevu starosta Jan Vrba. 

Poté již byly přečteny medailonky oceněných v českém a německém jazyce. Bývalý starosta města Hof Dieter Döhla obdržel ocenění za dlouholetou činnost v oblasti rozvoje česko-německých vztahů. Mezi jeho zásluhy patří mimo jiné také založení přeshraničního sdružení Euregio Egrensis v roce 1992.

Druhou oceněnou byla za dlouholetou činnost v oblasti společenské a vzdělávání učitelka klavíru Základní umělecké školy v Chebu a sbormistryně Eva Kůrková. Její jméno je mezi hudebníky v širokém okolí pojmem a sbory pod jejím vedením dosahují výrazných úspěchů. 

Za dlouholetou činnost v oblasti mapování historie města Cheb obdržel ocenění historik a letecký nadšenec Luděk Matějíček. V minulém režimu perzekvovaný a po revoluci aktivní v Občanském fóru a Svazu přátel USA stál později u obnovy civilního sportovního letání na zdejším letišti. Mezi nejvýraznější počiny patří jeho spolupořadatelství mezinárodního Leteckých dní. 

František Nečekal, nestor chebských minigolfistů, získal ocenění za dlouholetou činnost v oblasti sportu a společenské angažovanosti. V roce 1990 otevřel v Chebu první soukromý antikvariát a až do roku 2017 stál v čele minigolfového oddílu. Ten získává úspěchy po celé Evropě a v minulosti také pořádal jak Mistrovství Evropy seniorů a Mistrovství světa Juniorů. Dosud pracuje ve sportovní komisi města. 

Po hromadném přípitku celého sálu se všichni ocenění společně vyfotografovali. Po celý večer i během následném rautu hrála k poslechu skupina The Moodies. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář