Cheb: Házenkářky měly postup do čtvrtfinále Evropy na dosah (TV Západ)

0

cheb, ženská házená, házená kynžvart, chebská hala, evropský pohár, whc skopje, makedonie, matea churlinovská, sabrina novotná, adéla srpová


Infarktový závěr důležitého utkání zažila po delší době chebská sportovní hala. Do odvetného zápasu třetího kola Evropského poháru v házené žen nastoupil domácí tým proti makedonskému Skopje s tříbrankovou ztrátou. Hráčky obou celků přivítala bouřlivá atmosféra téměř zaplněné haly.

Již po úvodních minutách, kdy se týmy střídaly ve vedení, byla zřejmá taktika obou družstev. Zatímco domácí tlačily a občas také chybovaly v koncovce, Makedonky při útocích vyčkávaly až na hranu pasivity. Ale také úspěšně zakončovaly. To vše až do stavu 13:14, kdy se podařilo pro hostujícímu týmu odskočit postupně až na poločasových 16:20. 

S domácími hráčkami to tedy na začátku druhé půle nevypadalo příliš dobře. Celkově sedmibrankové manko proti zkušenému týmu ale spolu s podporou publika vyhecovalo domácí hráčky k urputné snaze se prosadit a ztrátu smazat. Narážely však na dobře chytající makedonskou brankářku Mateu Churlinovskou. 

Změna v bráně Kynžvartu za stavu 20:24, kdy po solidním výkonu Sabriny Novotné nastoupila skvěle chytající štístko Adéla Srpová, však znamenala postupný obrat v utkání. Kromě odpískané pasivity hráček ze Skopje či pokažených situací padlo také několik ran do domácí brankové konstrukce, čehož domácí využily k vyrovnání a po chvíli dokonce na vedení 26:24. To bylo přivítáno s obřími ovacemi, které dále hnaly domácí ke zteči. 

Makedonky ale vzdorovaly takticky a držely krok. Čas ale domácím ubíhal mnohem rychleji a když ani ne minutu před koncem svítil na tabuli stav 34:32, byla již hala v extázi. Případný další bod Kynžvartu by posunul týmy do sedmimetrového rozstřelu. Bylo totiž již jasné, že čtyřbrankový rozdíl, kdy by domácí postupovaly přímo, je nereálný. 

Makedonky ale prokázaly své kvality a domácímu týmu až do závěrečné sirény míč nepůjčily, naopak snížily na konečných 34:33. Bojovnost a snahu domácích publikum ocenilo velkým potleskem a pomohlo hráčkám lépe zažehnat chmury z Pyrrhova vítězství.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář