2004 – Sokolov: Zájem o informace z úřadu byl minimální (TV Západ)

0

archivní reportáž, digitalizace, sokolov, informace úřad, dagmar mašková, statistika, bytové otázky, internetové stránky


Pouze minimální počet žádostí o poskytnutí informace obdržela v loňském roce sokolovská radnice. Město musí již od roku 2000 na základě Zákona o svobodném přístupu k informacím odpovídat na dotazy týkající se jeho působnosti, tedy například organizační struktury úřadu, nejdůležitějších předpisů, možnosti podávání opravných prostředků proti rozhodování odborů úřadu a orgánů radnice nebo informace o městě jako právnické osobě.

„V minulém roce většina dotazů byla položena na bytové otázky ve městě,“ uvedla vedoucí kanceláře starosty města Dagmar Mašková. 

Bytové problematiky se loni týkalo pětadvacet dotazů, což je naprostá většina z celkového počtu jedenatřicet přijatých žádostí o informace. Mezi těmi se přitom objevily i dotazy velmi kuriózní.

„Nejzajímavější, zda byl úřední den v roce 1966,“ prozradila vedoucí. 

Stejně jako v předchozích dvou letech zodpověděla sokolovská radnice všechny loňské dotazy bezplatně. Sáhnout do peněženky tak žadatelé museli pouze v premiérovém roce 2000, kdy od nich úřad vyinkasoval celkem 173 korun.

„Úřad má stanoven rozpočet, má stanoven ceník za poskytování informací, ale v loňském roce byly veškeré informace poskytnuty zdarma,“ dodala Mašková. 

Veškeré informace, které musí úřad poskytovat, jsou přitom k dispozici také na internetových stránkách města. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář