2004 – Cheb: O bruslení veřejnosti je obrovský zájem (TV Západ)

0

archivní reportáž, digitalizace, cheb, zimní stadion, bruslení veřejnosti, jan svoboda, předčasné užívání, provozní náklady, pronájmy, multifunkční prostor


Zájem chebské veřejnosti o bruslení na novém zimním stadionu překonává všechna očekávání. Ledová plocha je totiž při veřejném bruslení téměř pořád zaplněná.

Vedení radnice proto považuje za správné, že ne zcela dokončený stadion byl v prosinci loňského roku otevřen alespoň do prozatímního provozu. Do konce května pak budou veškeré práce včetně vybudování parkovacích ploch a terénních úprav okolí definitivně ukončeny.

„Určitě, lidé můžou sportovat, můžou bruslit. Nakonec ten zimní stadion je udělaný především k tomu, aby se tam bruslilo a ty dodělávky holt se uskuteční v letošním roce a v květnu už by to mělo být všechno perfektní a hotové,“ uvedl starosta Chebu Jan Svoboda. 

Výstavba zimního stadionu přijde město na zhruba 135 milionů korun. Na dotování jeho provozu jsou pak v letošním rozpočtu vyhrazeny další čtyři miliony. Díky tomu přijde pronájem plochy ve většině případů podstatně levněji, než jsou provozní náklady, které činí osmnáct set korun za hodinu. Nejnižší sazby přitom platí pro školní výuku a pro mládežnické, hokejové či krasobruslařské oddíly. Při veřejném bruslení stojí lístek na jeden dvouhodinový cyklus 20 korun, doprovod pak platí pouze pět.

„Jsme si vědomi, že provoz zimního stadionu nás nějakou korunu bude stát, jako je to po celé republice. Ten stadion se dělal pro občany a ne každý si může dovolit zaplatit celou cenu té hodiny,“ dodal Svoboda. 

Radnice počítá s tím, že stadion s hledištěm pro patnáct set diváků bude sloužit jako víceúčelová hala. V letních měsících by se zde měly konat koncerty nebo komerční výstavy. Již v červenci zde má například proběhnout několik akcí tradičního festivalu mládežnických dechových orchestrů FIJO.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář