2004 – Cheb: Házenkářky zažily těžký start v Interlize (TV Západ)

0

archivní reportáž, digitalizace, cheb, sport, ženská házená, inteliga házené, duslo šaľa, slavia partyzánske, lokomotiva cheb, josef heřmánek, kovačíková, heřmánková


Velice těžký start do Interligové soutěže měly po více než dvouměsíční reprezentační přestávce házenkářky chebské Lokomotivy. Během pěti dnů hostily dva špičkové slovenské celky Slovan Duslo Šaľa a Slavii Partyzánske.

Šaľa je plně profesionálním a jasně nejsilnějším celkem Česko-slovenské Interligy. V dosavadním průběhu soutěže ještě neztratila ani jediný bod a jednoznačně vede. O síle jejího kádru svědčí mimo jiné to, že v anketě o nejlepší slovenskou házenkářku bylo mezi nejlepší sedmičkou plných šest hráček Šaľy. 

První branku utkání sice hostující házenkářky vsítily až v šesté minutě, ale pak už se slovenský brankostroj rozjel na plné obrátky. V osmnácté minutě domácí držely ještě relativně přijatelný výsledek 4:8, ale pak až do konce první půle ani jednou neskórovaly. V 21. minutě tak Šaľa vedla už o deset branek a o půli svítilo na tabuli skóre 4:16. 

Ani ve druhém dějství se obraz hry nijak nezměnil. Šaľa pokračovala v jednoduché, ale velmi účinné taktice, kdy po každé akci domácích okamžitě kontrovala rychlým brejkem. Přestože trenérka hostujícího celku Braunová posílala postupně na palubovku hráčky z lavičky, rozdíl ve skóre dále narůstal až ke konečnému výsledku 12:35. 

Trenér Lokomotivy Josef Heřmánek dal v průběhu zápasu příležitost třem teprve 17letým dorostenkám, a to Lence Klierové, Janě Bauerové a Nikole Šichmanové. Posledně jmenovaná přitom přišla v průběhu reprezentační přestávky z Mariánských Lázní a proti Šaľe si odbyla Interligovou premiéru. Nejlepší střelkyní v domácím dresu byla se šesti brankami Pilmajerová, po dvou trefách pak přidaly Heřmánková s Kovačíkovou.

„Rozdíl je veliký, ale nám tedy, já se nechci nějak vymlouvat, ale chyběla citelně Nožičková v obraně, Martina Frouzů, která si v sobotu přivodila zranění, takže taky chyběla v obraně. To jsou obranářky, které nám hodně dělaly a tolik branek jsme nečekali, že dostaneme, no je to tak. Ještě tam Romana Kovačíková má zlomený nos, hraje se zlomeným nosem, to znamená, že hraje trošku opatrně, takže v tomhle vidím hlavně ten propastný rozdíl,“ zhodnotil jednoznačný zápas domácí trenér Josef Heřmánek. 

Pouhé čtyři dny po nepovedeném utkání se Šaľou hostily chebské házenkářky další kvalitní slovenský tým, v tabulce pátou, Slávii Partyzánske. Domácí, kterým opět chyběla Nožičková, začaly tentokrát bez respektu a až do desáté minuty byla hra naprosto vyrovnaná. 

Pak se ale začaly prosazovat zkušenější Slovenky, zejména druhá nejlepší střelkyně Interligové soutěže Szabová. Ve dvacáté druhé minutě vedlo Partyzánské už o pět branek a tento solidní náskok udrželo až do konce první půle. Do kabin se tak odcházelo za stavu 7:12. 

Rozhodující fází zápasu byl začátek druhého dějství. Domácí se dopouštěly řady technických chyb, které soupeř nemilosrdně trestal a jeho náskok začal narůstat. V šestnácté minutě Partyzánske vedlo už o deset branek a o osudu utkání bylo rozhodnuto. 

V závěrečné čtvrthodině už Slovenky polevily a dovolily domácím nepříznivé skóre alespoň zkorigovat. Po závěrečném klaksonu tak na tabuli svítil výsledek 21:26. Nejlepšími střelkyněmi v chebském dresu byly Kovačíková se sedmi a Heřmánková s pěti brankami.

„Hlavně v proměňování šancí, protože těch šancí, co my jsme nedali, Partyzánskému zachytala brankářka, ale to dnes zase musí dávat, sedmičky jsme nedaly, vyložené šanci jsme nedaly a Partyzánské kontrolovalo, dávaly rychlé branky a to byl ten rozhodující výsledek a ten rozdíl, který byl a nemusel být tak samozřejmě vysoký,“ dodal trenér. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář