Západní Čechy: Rodinný ráj pro kempování s dětmi

Zažijte kouzlo kempování v srdci západních Čech, kde se příroda, historie a dobrodružství spojují v dokonalou harmonii. Tento region, známý svými rozlehlými lesy, křišťálovými jezery a pohádkovými zámky, je ideálním místem pro rodiny, které hledají únik od každodenního shonu a chtějí sdílet nezapomenutelné chvíle s dětmi pod modrým nebem.

dezinfekce

Proč vybrat Západní Čechy pro rodinný camp?

Západní Čechy jsou bohaté na historii a kulturu, což ožívá v jejich majestátních hradech a zámcích. Hrad Loket, který se vypíná nad stejnojmenným městem, působí jako by vyskočil přímo z pohádky. Jeho středověké zdi a věže byly dokonce použity jako kulisy pro několik filmových pohádek, včetně německé produkce Nosáč, kde se objevil český herec Arnošt Goldflam. Tento hrad byl také scénou pro oblíbenou českou komedii Rafťáci. Dalšími lokacemi natáčení byly například zámky Mikulov, Lednice, Ploskovice a Libochovice, okolí Máchova jezera a Kokořínska.

Obecně v různých koutech Karlovarského kraje byly natáčeny i další známé filmy a seriály, jako například Z pekla štěstí 2 Zdeňka Trošky, která se točila v zřícenině kostela svatého Jana Křtitele u Kočova na Tachovsku, nebo rodinná komedie Přání k mání, jež se odehrává v Karlových Varech a hotelu Imperial. Karlovarský kraj také hostil natáčení komedie Vrchní, prchni! a detektivky Mravenci nesou smrt.

Tyto místní skvosty nabízejí nejen krásný výhled a fascinující historii, ale i zajímavé výukové programy pro děti. Organizují se zde pravidelné prohlídky a interaktivní programy, které dětem přiblíží středověký život a historii regionu zábavnou a edukativní formou. Navštívit tyto hrady a zámky znamená nejen učit se o historii, ale také prožít dobrodružství jako z pohádky.

Kempy v Západních Čechách: Přehled a Vybavení

Kempy v Západních Čechách představují ideální místa pro různorodé dovolenkové zážitky, ať už pro rodiny s dětmi nebo milovníky přírody. Kemp U Lesa na Plzeňsku je vstupní branou do světa zeleně a pohody. Nabízí dětské hřiště, což z něj dělá ráj pro rodiny, a s Wi-Fi a obchodem na místě je zajištěn komfort moderní dovolené. V okolí se můžete vydat na turistické výlety po Plzeňsku, objevovat místní kulturu a historii, a zažít atmosféru typických českých městeček.

Kemp Na Břehu v Chebsku je skvělou volbou pro ty, kteří milují vodu a klid. Jeho poloha u jezera nabízí příležitosti pro koupání, rybaření a vodní sporty. Půjčovna lodí na místě umožňuje hostům prozkoumat jezero zblízka, a v okolí se nabízí návštěva historických památek v Chebu nebo pěší výlety po malebné krajině.

Pro milovníky historie a kultury je Kemp U Hradu v Lokti ideální volbou. Jeho blízkost k historickému hradu Loket a dalším památkám přináší možnost prožít dovolenou v historickém duchu. V okolí se nabízejí prohlídky hradů a zámků, a pro milovníky přírody jsou zde turistické trasy po okolní krajině.

Kemp Pohádkový Svět v Karlovarsku je rájem pro rodiny s dětmi. Jeho animační programy a restaurace na místě poskytují zábavu a pohodlí pro celou rodinu. Z Karlovarska se můžete vydat na výlety do lázeňských měst, objevovat krásy Krušných hor nebo navštívit zajímavé kulturní akce v regionu.

Kemp Jezerní Královna v Jesenici je ideální pro aktivní dovolenou, nabízí bohaté možnosti pro vodní sporty a rybaření. V okolí Jesenice se můžete vydat na výlety po přírodních krásách a objevovat nejen jezera, ale i lesy a parky.

Pro upřesnění jsem pro vás připravili tuto tabulku, kde máte všechny věci ještě sesumarizované.

Tabulka Kempů

Název Kempu

Umístění

Vybavení

Ceny (Chatka/Karavan/Stan)

Kemp U Lesa

Plzeňsko

Dětské hřiště, Wi-Fi, Obchod

800 Kč / 500 Kč / 300 Kč

Kemp Na Břehu

Chebsko

Přístup k jezeru, Půjčovna lodi

900 Kč / 600 Kč / 350 Kč

Kemp Pohádkový Svět

Karlovarsko

Animace pro děti, Restaurace

850 Kč / 550 Kč / 320 Kč

Kemp U Hradu

Loket

Blízkost historických památek

950 Kč / 650 Kč / 400 Kč

Kemp Jezerní Královna

Jesenice

Vodní sporty, Rybaření

1000 Kč / 700 Kč / 450 Kč

Toto jsou přibližné ceny a mohou se lišit v závislosti na sezóně a dostupnosti. Pro porovnání vše cen se podívejte na tento srovnávač ubytování MegaUbytko.cz, kde mimo jiné najdete ty kempy v Západních Čechách.

Máte malé děti a chcete na výlet s kočárkem? Žádná problém. 

Ve spolupráci s webem Kocarkem.cz jsme pro vás připravili tento výcuc možných aktivit s kočárkem. Pro rodiny hledají inspiraci na výlety s dětmi v Západních Čechách, zde jsou některé skvělé tipy:

  1. Procházka k Makovcům v Plzni: Tato trasa je dlouhá 7,3 km a vede převážně po asfaltu a udržovaných polních cestách, což ji činí ideální pro rodiny s kočárky. Cesta začíná u Kalikovského mlýna, pokračuje přes lávku až k venkovní restauraci U Makovců, kde na vás čekají zvířátka a dětské hřiště. Výlet je vhodný pro příznivé počasí, a pokud máte štěstí, můžete v restauraci vychutnat i dobré pivo.

  2. Procházka lesem ke zřícenině hradu Kyjov, k Malesické skále a zámku: Tato 6,7 km dlouhá trasa začíná na návsi v Malesicích, vede k zřícenině hradu Kyjov, kde se dochovaly skromné pozůstatky hradních zdí, a pokračuje k Malesické skále s jejími skalními věžemi. Zajímavostí je i Malesický zámek, postavený v barokním slohu. Trasa je vhodná pro pěší turistiku i pro jízdu na kole.

  3. Výlet ke zřícenině hradu Radyně: Výlet začíná v Losiné u Plzně a je dlouhý 5,5 km. Vede po asfaltové cestě až k zřícenině hradu Radyně, kde si můžete prohlédnout hradní věž a užít si krásný výhled. Na cestě je možné zastavit se v Restauraci Pod Radyní. Tato trasa je vhodná pro pěší turistiku s kočárkem i pro jízdu na kole.

A co s sebou mít? ??

Příprava na rodinný výlet může být plná zábavy a příležitosti naučit se něco nového, zejména když se jedná o balení všeho potřebného pro vaše malé průzkumníky. Je důležité, aby byl váš výlet co nejpohodlnější, proto je zde připraven seznam, kterému doma říkáme  "výpravný balíček", který vám pomůže zorganizovat se a zabalit vše nezbytné pro nezapomenutelné rodinné chvíle:

Kategorie

Položky

Batoh

Pohodlný batoh s více kapsami

Jídlo a Pití

Voda, svačiny (ovoce, tyčinky, sendviče- nezapomeňte ani na tyto skvělé sušené meruňky), termoska s teplým nápojem

Oblečení

Vrstvení oblečení podle počasí, nepromokavá bunda, klobouk, sluneční brýle

Sluneční Ochrana

Opalovací krém s vysokým SPF, klobouk nebo čepice (kupujte na Pilulka.cz).

První Pomoc

Základní sada první pomoci (náplasti, dezinfekce, obvazy), léky na běžné neduhy

Navigace

Fyzické mapy, tištěné průvodce, případně plně nabitý smartphone s GPS aplikací

Dětská Zábava

Hračky, knížky, malovánky, hry

Přebalovací Potřeby

Pleny, vlhčené ubrousky, přebalovací podložka pro nejmenší

Hygiena

Dezinfekční gel, vlhčené ubrousky

Ochrana proti dešti

Malý deštník nebo pláštěnka

Vašek Brynda

Image by Xuan Duong from Pixabay


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.11.2023 15:50



7 +
 

Hlavní zprávy