Výsledky krajského kola o nejlepší webové stránky jsou již známy

Ceny vítězům 23. ročníku krajského kola soutěže Zlatý erb 2021 o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí byly ve středu 8. 9. 2021 předány při slavnostním ceremoniálu na Krajském úřadě Karlovarského kraje. Diplomy a ceny předal soutěžícím Ing. arch. Vojtěch Franta, náměstek hejtmana.

dezinfekce

V roce 2021 se do soutěže přihlásil velký počet měst a obcí, soutěžilo 9 obcí a 9 měst, do soutěže se přihlásila všechna velká města kraje, což podtrhuje prestiž soutěže. V kategorii elektronická služba porota posuzovala 7 projektů.

Do soutěže se v tomto roce opět přihlásilo všech 14 krajů, soutěžící tak mohou načerpat zkušenosti a podněty z velkého počtu přihlášených webových stránek. Účast v soutěži je pro města a obce zdarma, díky hodnocení porotců pracovníci, kteří mají na starosti webové stránky, mohou získat informaci, zda jejich web splňuje legislativní požadavky a je uživatelsky vstřícný pro občany. Na webových stránkách soutěže jsou zveřejněna hodnotící kritéria vypracovaná ve spolupráci s ministerstvem vnitra a jsou využívána jako významná metodická pomůcka pro tvůrce i uživatele webových stránek.

Do celostátního kola postupuje město Karlovy Vary, obec velká Hleďsebe a město Mariánské Lázně v kategorii Elektronické služby.

Výsledky celostátního kola budou vyhlášeny 20. 9. 2021 na konferenci ISSS v Hradci Králové.

Pořadí soutěžících
Města
Karlovy Vary
Cheb
Sokolov

Obce
Velká Hleďsebe
Nové Hamry
Josefov

Elektronické služby
Mariánské Lázně: Online jednání zastupitelstva města za účasti veřejnosti
Karlovy Vary: Elektronické objednávání klientů – dopravní agendy
Velká Hleďsebe: Videoprezentace obce Velká Hleďsebe – VR360
Velká Hleďsebe: Mobilní aplikace V obraze


Zdroj: Zlatý erb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy