Vážné poranění německého bikera na Klínovci

V neděli, přibližně ve 12:30 obdržela, Horská služba Krušné hory, hlášení od obsluhy lanové dráhy na Klínovci, že údajně v horní části černého Trailu Baron došlo k pádu cyklisty, avšak bez dalšího upřesnění.

dezinfekce

Na místo proto vyrazily dvě hlídky záchranářů.

"Vzhledem k tomu, že v počátku nebyla známá přesná poloha, vyrazil jeden ze záchranářů po trailu na kole. Po lokalizaci zraněného a prvotním vyšetření německého bikera bylo zřejmé, že bude potřeba transport na tzv. rakouském vozíku," sdělil zasahující člen Jan Šimeček.

Proto ostatní záchranáři nabrali potřebný materiál a vyrazili na místo. S podezřením na poranění páteře, hrudníku, břicha a hlavy byl pacient zafixován do vakuové matrace a na rakouském vozíku šetrně transportován k terénnímu vozidlu HS.

"S ohledem na stav pacienta jsme ihned kontaktovali dispečink ZZS Karlovarského kraje, který po dohodě na místo setkání vyslal posádku RZP včetně lékaře a po domluvě kontaktovali německou leteckou záchrannou službu," dodal k zásahu Jan Šimeček.

Zraněný biker byl předán do péče záchranářů a lékaře ZZS KK, a mezi tím bylo zajištěno místo pro přistání vrtulníku německé LZS v prostorách parkoviště Klínovec jih, který po předání bikera transportoval do německé nemocnice.

"Dnešní zásah byl opět ukázkou funkční spolupráce složek IZS doplněné spoluprací s německou stranou. V tomto případě se jednalo o jasný benefit pro poraněného německého bikera v podobě přímého transportu do své země," kvitoval celý postup Miroslav Račko, náčelník oblasti Krušné hory.


Zdroj: Horská služba

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.06.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy