V každém z nás je bojovník: OKTAGON MMA oznamuje spolupráci s Donio.cz

Na páteční tiskové konferenci OKTAGON TIME oznámila největší československá MMA organizace spolupráci s dárcovskou platformou Donio.cz. "Oktagon je příběhová organizace, která se od počátku řídí heslem "V každém z nás je bojovník".

dezinfekce

"Tím není myšlen pouze boj v kleci, ale zápas každého z nás v každodenním životě, kde na člověka nemíří záře reflektorů. Rozhodli jsme se společně podpořit ty nejstatečnější bojovníky, kteří naši i Vaši pomoc skutečně potřebují,” řekli k tématu zakladatelé a promotéři Ondřej Novotný a Pavol Neruda.

Každý bojuje s něčím jiným. Někdo už svůj boj vyhrál, ale jsou mezi námi i tací, kteří se neobejdou bez naší pomoci. Proto OKTAGON spojil své síly s platformou Donio a prostřednictvím známých tváří, sportovců a osobností pomáhá šířit tuto myšlenku dále. Věříme, že i malá částka může být pro druhé velkou pomocí. Stačí, když se všichni spojíme a přispějeme svým malým dílem. V průběhu následujícího měsíce představíme dohromady 5 příběhů, které budou mít své patrony, vždy z řad našich bojovníků a veřejně známých osobností. Za Oktagon se zapojí například David Kozma, Patrik Kincl, Ondřej Novotný či Zdeněk Polívka, z veřejně známých osobností se pak do kampaně, ať už jako patroni nebo podporovatelé, zapojí například Lucie Vondráčková, Libor Bouček, Václav Noid Bárta, Michal Holán, Vašek Matějovský či Aleš Háma. Pojďte s námi do projektu „V každém z nás je bojovník" i vy a pomozte nám změnit životní příběhy lidí, kteří to nejvíc potřebují.

První představovaný příběh je Sbírka na pomoc tříletému Tedíkovi pro snazší život s dětskou mozkovou obrnou. U Tedíka se celou dobu těhotenství zdálo vše v pořádku, byl donošené miminko, narodil se ve 39. týdnu, ale se zástavou dechu. Následovala řada restitucí a nezbytné zdravotní péče a po čtyřech měsících mohl jít domů za svými rodiči.

Dnes jsou Tedíkovi 3 roky a žije s dětskou mozkovou obrnou v péči milujících rodičů. "Ačkoliv to před nás staví spoustu výzev, jsme moc rádi, že Tedíka doma máme. Učí nás sebekázni, soudržnosti, trpělivosti, pokoře, všímavosti, a spoustě dalšího. Spolu s námi o brášku pečuje, jak nejlépe umí, i jeho sedmiletá sestra,” říkají k situaci Tedíkovi rodiče.

V současné chvíli mají pro Tedíka velký smysl rehabilitace. Čím dříve se u dětí s potížemi začne na jejich stavu pracovat, tím větších posunů je možné dosáhnout. Správná forma terapií totiž ovlivňuje spolu s funkcemi těla i vyvíjející se mozek a všichni okolo Tedíka vědí, že to má smysl.

Peníze ze sbírky budou použity na úhradu rehabilitací, které u Tedíka probíhají čtyřikrát až pětkrát týdně v domácím prostředí, dále také na úhradu kočárku, provoz zdravotních přístrojů, ale pomohou i s náklady na auto, protože Tedík nemůže do MHD či na rekonstrukci bytu pro zlepšení domácího prostředí. Cílem je zlepšení dechových a zažívacích funkcí, ovlivnění spasticity kosterních svalů, podpory pohybového vývoje a možností sociálního kontaktu.

Děkujeme Vám za celý OKTAGON team!

O Oktagonu
Oktagon MMA
je československá organizace pořádající turnaje ve smíšených bojových uměních (MMA) na území České republiky, Slovenska a Německa. Jejími zakladateli a majiteli jsou Ondřej Novotný a Pavol Neruda. V současnosti má organizace za 6 let uspořádáno více než 40 turnajů a chystá expanzi do Velké Británie. Mezi nejznámější zápasnické tváře patří například Karlos Vémola, Patrik Kincl či David Kozma.

Zdroj textu a fotografie: ČTK PROTEXT


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy