SVS nařídila stažení masného výrobku

Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje spotřebitele, že se na český trh dostal balený masný výrobek - Medvídkova mortadela 90 g, který by mohl obsahovat cizí tělesa – kovový prach. SVS obdržela informaci prostřednictvím systému rychlého varování RASFF z Německa, kde byl salám vyroben.

dezinfekce

Do České republiky bylo distribuováno bezmála 700 kilogramů předmětné šarže výrobku. Prodává jej obchodní řetězec Kaufland. V současné době probíhá stahování výrobku z prodeje. Spotřebitelé, kteří doma produkt mají, by jej neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě, kde jej zakoupili.

Identifikace výrobku:
Název: Medvídkova mortadela 90 g
Datum spotřeby: 5. 7. 2021
Výrobce: The Family Butchers Germany GmbH (DE NI 20137 EG) Schillerstraße 2, Neuenkirchen-Vörden, 49434, Germany

Německé dozorové orgány případ oznámily na základě stížnosti tamního spotřebitele, který v balení výrobku nalezl kovový prach.

Výrobek směřoval na dvě místa určení v České republice. Půl tuny mířilo do distribučního centra Kauflandu v Říčanech u Prahy a cca 170 kg do obdobného skladu stejného obchodního řetězce v Olomouci.  Odsud byl dále distribuován do jednotlivých prodejen řetězce. Inspektoři SVS zachytili v říčanském distribučním centru téměř 200 kg výrobku ještě před tím, než se dostal do jednotlivých prodejen.

V současné době probíhá stahování produktu. Stažená balení budou buď vrácena zpět do Německa nebo neškodně zlikvidována na náklady distributora.

Více informací viz zde.


Zdroj: Státní veterinární správa


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 08.06.2021 20:55




0 +
 

Hlavní zprávy